banner298

banner194

Meteoroloji duyurdu: Eskişehir'de sıcaklık artacak!

Meteoroloji, Eskişehir’in de bulunduğu bölgede ‘Ekstrem Sıcak Hava Dalgası’ uyarısında bulunarak, sıcaklıkların hissedilir derecede artacağını belirtti.

HAVA RAPORU 03.01.2022, 17:07 04.01.2022, 17:31
Meteoroloji duyurdu: Eskişehir'de sıcaklık artacak!

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden alınan bilgiye göre, yapılan değerlendirmeler sonucunda Salı gününden başlayarak, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik’in yer aldığı bölge genelinde sıcaklıkların zamanla hissedilir derecede artacağı ve hafta boyunca mevsim normallerinin 5 ila 11 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

İl merkezlerinde önümüzdeki hafta boyunca en yüksek hava sıcaklıklarının; Eskişehir’de 15, Bursa’da 19, Kütahya’da 13 ve Bilecik’te 17 derece olması bekleniyor.

Vatandaşlar, artan sıcaklıklarla birlikte, mevcut kar örtüsünün olduğu yüksek kesimlerde hızlı erimeyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Sıcaklık sınıflandırmasında 3-5 derece üzeri ‘Sıcak Hava Dalgası’, 5-9 derece üzeri ‘Kuvvetli Sıcak Hava Dalgası, 10 derece üzeri ise ‘Ekstrem Sıcak Hava Dalgası’ olarak yer alıyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@