banner298

banner194

Yılbaşında hava durumu nasıl olacak?

Yılbaşında hava durumu nası olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı...

HAVA RAPORU 31.12.2021, 09:23
Yılbaşında hava durumu nasıl olacak?

Türkiye’nin büyük çoğunluğunda hava parçalı ve çok bulutlu. İç kesimlerde sis de etkili olacak. Orta Karadeniz ile Batı Akdeniz’de ise sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıkları yer yer batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyrediyor. İstanbul'da ise parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kuzey ilçeleri yer yer hafif yağmurlu olması bekleniyor. Antalya için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Karadeniz kıyıları, Tokat çevreleri ile Çanakkale'nin kuzey kesimleri, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, İstanbul, Sakarya, Kocaeli'nin kuzey ilçelerinin yağmurlu geçeceği, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; bu sabah saatlerinde Antalya merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzeybatı kesimlerde mevsim normallerinin biraz üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu ile kuzey batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Eskişehir'de ise gün boyu tahmin edilen hava durumu şöyle:

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@