Cevap yazısı

28.02.2022 TARİHİNDE YAYINLANAN ‘Eşi tarafından çocuğu Fas'a kaçırılan babanın yardım çağrısı’ BAŞLIKLI İHTARNAMEDE ADRESİ BELİRTİLEN HABERİNİZ İLE İLGİLİ DÜZELTME VE CEVAP YAZIMIZDIR.

OLAY 28.02.2022, 20:31
Cevap yazısı

İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği, saglisolluhaber.com internet haber portalının servis edilen haberi kullanması üzerine, haberde bahsi geçen S. E. M'nin avukatları AV. EVREN BAY ile AV. RABİA BİLİR BÜYÜKAVCIOĞLU'nun cevap yazısı aşağıdaki gibidir:

"S. E. M hakkında yapılan boşanma aşamasındaki eşi, çocuğunu Fas’a kaçırdı başlıklı yazı ile yapılan haberlerde somut gerçeğe dayanmayan iddia ve suçlamalar tamamen asılsızdır. Haberde adı geçen İ. I. isimli şahıs kendisinden 16 yaş küçük Fas uyruklu eşini döverek sokağa atmış, henüz 5 aylık olan çocuklarını acılı anne S. E. M'ye göstermemiş, bu hususta ceza dosyasında vermiş olduğu ifadesinde tartışmanın eşi S. E. M'nin Fas’a ailesini görmeye gitmek istemesi ve kendisinin buna izin vermemesi sebebiyle meydana geldiğini beyan etmiştir. Taraflar arasında görülen boşanma davasında bebeğin velayetinin bilirkişi incelmesi yapılarak anne S. E. M'ye verilmesine rağmen yaklaşık 1 ay boyunca 5 aylık bebeğini annesine göstermeyen ve yargı makamlarından çocuğu kaçırmak suretiyle çocuğun hayatından şüphe duyulmasına sebebiyet veren İ. I. isimli şahıs ve diğer şüphelilere savcılık tarafından gözaltı kararı çıkmasının akabinde çocuğu annesine teslim etmiştir. Boşanma davasında verilen nafaka miktarları çocuğun bez ve mama gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya dahi yetmediği gibi baba İ. I. tarafından nafaka miktarları da ödenmemiş olduğundan hakkında icra takibi başlatılmıştır. Tüm bu zorluklar ile tek başına göğüs germeye çalışan acılı anne çevredekilerin yardımları ile hayata tutunma çabasına girişmiş ancak Türkiye’de hiçbir yakınının bulunmaması, insani ikamet izninin süreli olması ve kanunen yurt dışına çıkmasının kaçak duruma düşmemesi açısından zorunlu olması sebebiyle, tüm resmi işlemlerin tamamlanması sonrasında Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilen pasaport ile Fas’a ailesinin yanına dönmek zorunda kalmıştır. Acılı anne, halen çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak için zorlanmaktadır."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@