Eskişehir'deki bazı özel hastaneler fırsatçılık mı yapıyorlar?

Eskişehir’deki devlet hastaneleri ortopedi malzemesinde yaşanan tedarik sorununu çözmeye çalışıyor... Eskişehir’deki özel hastanelerin ise bu sorun üzerinden fırsatçılık yapıp fahiş fiyat uygulamasına gittikleri iddia ediliyor…

SAĞLIK 27.12.2021, 16:48 27.12.2021, 17:06
Eskişehir'deki bazı özel hastaneler fırsatçılık mı yapıyorlar?

ÖZEL HABER

Sağlı Sollu Haber, Eskişehir Şehir Hastanesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde ortopedi malzemelerinin tedarikinde sorun yaşandığını, bu nedenle hastaların Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiklerini ortaya çıkarmıştı.

Hem Eskişehir’e hem bölge illere hizmet veren ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin de devlet hastanelerinde yaşanan sorun nedeniyle alarm verdiği, sorun çözülmezse ortopedi malzemesinin kısa süre sonra fakülte hastanesinde de biteceği öğrenildi.

Eskişehir’deki devlet hastanelerinin yaşanan sorunu kısmi olarak çözdüğü, problemin kısa zamanda tamamen ortadan kaldırılacağı bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan, söz konusu problemi fırsat bilen Eskişehir’deki bazı özel hastanelerin ise, fahiş fiyat uygulamasına gittikleri iddiası sağlık camiasında bomba etkisi yarattı.

YÜZDE 400'E VARAN TARİFE!

Acilen tedavi olması gereken ancak özel hastanelerden başka şansı kalmayan bazı hastalar Sağlı Sollu Haber’e ulaşarak, “devlette tedavi olsak cüzi bir parayla işimizi çözebiliriz. Ancak bazı özel hastaneler bize normalden yüzde 400’e kadar daha yüksek bir tarifeyle tedavi teklifi sunuyorlar. Özel hastanelere başvurduğumuzda bize önce malzemeyi aldırıyorlar, onların istediği firmadan almak durumunda bırakıyorlar, malzeme geldikten sonra tedaviye başlıyorlar” ifadelerini kullandılar.

PARASI OLMAYAN İNSANLAR NE YAPSINLAR?

Mağduriyet yaşayan hastalar ayrıca, “normalde 6 bin liraya kol kırığı tedavisi yapılabilecekken, Eskişehir’deki bazı özel hastanelerde masraf 20 bin liraya kadar çıkıyor. 20 bin liranız yoksa tedavi olamıyorsunuz. Hatta bir hastane var ki, 20 bin liranın bile üzerinde para istiyor. Bu sadece basit bir kol kırığı. Bazı ortopedi tedavileri için 80 bin liraya kadar para istiyorlar. Eğer parayı peşinen vermezseniz asla tedaviye başlamıyorlar. Parası olanın zaten tuzu kuru, ya parası olmayan insanlar ne yapsınlar” diye konuştular.

Eskişehir’deki bazı özel hastanelerin fırsatçılık yaparak fahiş fiyat uygulamasını sürdürdüklerine ilişkin iddialar hastalar tarafından kurumumuza ulaştırılmaya devam ettiği takdirde, Sağlı Sollu Haber, o hastanelerin isimlerini, şikayet eden hastalar ile birlikte belgeleriyle açıkça yazmaktan çekinmeyecektir.

Öte yandan, Eskişehir’deki devlet hastanelerinde, önlem alınmaz ise, gelecekte beyin cerrahisi bölümü ile ilgili de cihaz sorunu yaşanacağı öne sürülüyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@