banner298

banner194

Eskişehir'in hastaneleri bir iddiayla daha sarsıldı!

Eskişehir, Eskişehir Şehir Hastanesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde ortopedi malzemesinin kalmadığı iddiası ile sarsılmıştı… Hastalar, tedavi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi hastanesine resmi evrakla sevk ediliyordu… Şimdi ise resmi evrak ortadan kaldırıldı, sözlü olarak ‘tıp fakültesi hastanesine gidin’ deniyor… Tıp fakültesi hastanesi ise alarm veriyor…

SAĞLIK 23.12.2021, 15:08 27.12.2021, 17:03
Eskişehir'in hastaneleri bir iddiayla daha sarsıldı!

ÖZEL HABER

Sağlı Sollu Haber, Eskişehir Şehir Hastanesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne uzun süredir ortopedi malzemelerinin alınamadığı, eldeki malzemelerin de tükendiği iddiasını gündeme taşımıştı.

Bununla beraber Şehir ve Yunus Emre Devlet hastanelerine başvuran hastaların, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiği bilgisini aktarmıştı.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, malzeme sorununun kamuoyu tarafından öğrenilmesi üzerine her iki hastane de akıllara durgunluk veren bir uygulamaya başlamış.

SÖZLÜ OLARAK TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNE GÖNDERİYORLAR

Hastalar tedavi için bahsi geçen hastanelere gittiklerinde, tedavi gerçekleşmeden taburcu edildikleri, ESOGÜ Tıp Fakültesi hastanesine resmi evrakla sevk edilmedikleri, sağlık çalışanlarının sözlü olarak “tıp fakültesi hastanesinde malzeme var, oraya gidip tedavinizi olun’ dedikleri iddia ediliyor.

Tıp fakültesi hastanesine tedavi olmak üzere giden hastaların ise acil servise akın ettikleri, randevusuz olmaları nedeniyle de acil serviste ciddi bir yoğunluk oluşturdukları alınan bilgiler arasında.

FAKÜLTE HASTANESİNİN BÜTÇESİ ALARM VERİYOR

Öte yandan, devlet hastanelerinin ek bütçe hakları olması nedeniyle yaptıkları ‘öngörülemeyen harcamayı’ devletten alabildikleri, üniversite hastanelerinin ise belirlenen bütçenin dışına çıkamadıkları için yapılan 'öngörülemeyen her harcamanın' üniversitelere zarar olarak yazıldığı kaydediliyor. Bu nedenle de ESOGÜ Tıp Fakültesi hastanesi bütçesinde tehlike çanlarının çaldığı konuşuluyor.

ESOGÜ'DE DE MALZEME BİTERSE NE OLACAK?

Yine hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, yaşanan yoğunluk nedeniyle, hem Eskişehir hem de bölge illere hizmet veren tıp fakültesi hastanesinin ortopedi malzemelerinin bitme noktasına geldiği öne sürülüyor. Tıp fakültesinde de ortopedi malzemesi bitince nasıl bir yol izleneceği ise merak konusu.

HASTAYA BİR ŞEY OLSA HESABINI KİM VERECEK?

Sağlı Sollu Haber’e ulaşan hastalar, yaşanan sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyorlar, Şehir ile Yunus Emre Devlet Hastanelerinin hastayı taburcu ettikten sonra resmi değil de sözlü olarak tıp fakültesine göndermesinin etik kurallarıyla bağdaşmadığını ifade ediyorlar, bu uygulamanın insan haklarına da aykırı olduğunu savunuyorlar ve şunu soruyorlar: Her iki hastane de bizim tıp fakültesine gitmemizi istiyor; peki, hayati sorunu olan bir insana bu süre zarfında bir şey olsa bunun hesabını kim verecek?

Eskişehir hastanelerinde korkutan iddia: https://www.saglisolluhaber.com/saglik/eskisehir-hastanelerinde-korkutan-iddia-h5159.html

Eskişehir'deki bazı özel hastaneler fırsatçılık mı yapıyorlar: https://www.saglisolluhaber.com/saglik/eskisehir-deki-bazi-ozel-hastaneler-firsatcilik-mi-yapiyorlar-h5286.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@