banner298

banner194

Eskişehir hastanelerinde korkutan iddia!

Eskişehir Şehir Hastanesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde ortopedi malzemesinin kalmadığı iddia ediliyor… Hastalar ESOGÜ Tıp Fakültesi’ne gönderiliyor…

SAĞLIK 20.12.2021, 16:09 27.12.2021, 17:04
Eskişehir hastanelerinde korkutan iddia!

ÖZEL HABER

İddialara göre, Sağlık Bakanlığı, yeterli bütçesi kalmaması nedeniyle malzeme almakta zorluk çekiyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi ile Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne de bu nedenle ortopedi malzemelerinin uzun süreden beri alınamadığı, eldeki malzemelerin de tükendiği öne sürülüyor.

Bununla beraber hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şehir ve Yunus Emre Devlet hastanelerine başvuran hastaların, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiği ifade ediliyor.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde de, Eskişehir ve bölgede bulunan illerin tamamına yetecek kadar ortopedi malzemesinin bulunmadığı, kısa zamanda fakülte hastanesindeki malzemenin de biteceği alınan bilgiler arasında.

Eskişehir Şehir Hastanesinden Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen bir hastanın Sağlı Sollu Haber’e ulaşarak aktardıkları ise tehlikenin boyutunu ortaya çıkarıyor.

ESOGÜ'DE DE MALZEME BİTİNCE NE OLACAK?

Okurumuzun aktardıkları şöyle: “Şehir Hastanesine gittim, malzeme olmadığı için burada tedavi olamayacağımı söyleyerek beni fakülte hastanesine gönderdiler. Orada gereken yapıldı. Ancak burada da malzemenin biteceği konuşuluyor. Peki malzeme bitince ne yapacağız? Bizi özel hastanelere muhtaç duruma getirmesinler. Bizim özel hastanelere verebilecek paramız yok. Sağlık hizmeti sadece zengine verilir duruma getirilmesin."

Eskişehir'in hastaneleri bir iddiayla daha sarsıldı: https://www.saglisolluhaber.com/saglik/eskisehir-in-hastaneleri-bir-iddiayla-daha-sarsildi-h5217.html

Eskişehir'deki bazı özel hastaneler fırsatçılık mı yapıyorlar: https://www.saglisolluhaber.com/saglik/eskisehir-deki-bazi-ozel-hastaneler-firsatcilik-mi-yapiyorlar-h5286.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@