ESOGÜ Hastanesi 2024 yılına hazır

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Gürsoy, Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber’e özel konuştu...

SAĞLIK 02.01.2024, 17:47 03.01.2024, 01:33
ESOGÜ Hastanesi 2024 yılına hazır

Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber’e özel açıklamalarda bulunan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Gürsoy, hastanenin yapısı, işleyişi, başarıları, ihtiyaçları ve sorunlarına ilişkin detaylı bilgi verdi. Prof. Dr. Gürsoy, “2024 yılında cihaz parkurumuzun güçlendirilmesi sayesinde hizmet kalitemizi artırarak daha yüksek hasta memnuniyeti sağlamaya gayret sarf edeceğiz” dedi. İşte Hüseyin Gürsoy'un Sağlı Sollu Haber ile Eskişehir İlk Haber gazetesine yaptığı söyleşide şunları söyledi...

Üniversite hastanesini biraz tanıtır mısınız?

KÜÇÜK BİR ŞEHİR BÜYÜKLÜĞÜNDE

PROF. DR. HÜSEYİN GÜRSOY: ESOGÜ Hastanesi 1010 yatak kapasitesi ile şehrimize ve bölgemize hizmet veren büyük bir hastanedir. Hastanemiz, 20 Dahili Tıp Bilimleri, 14 Cerrahi Tıp Bilimleri, 11 Temel Tıp Bilimleri, 18 Yoğun Bakım Ünitesi, 15 Laboratuvar ve Görüntüleme Merkezleri ile hizmet vermektedir. Ayrıca Prof. Dr. Servet Bilir Onkoloji Merkezi 60 yatak kapasitesi ile 2004 yılından itibaren, Kalp Toraks Merkezi ise 2011 yılından itibaren 179 yatak kapasitesi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Hastanemizde 250 öğretim üyesi, 600’ün üzerinde asistan ve 2.300’ün üzerinde idari personel mevcuttur.

Hastanenizde verilen hizmetler nelerdir? Sevk etmek zorunda kaldığınız hastalarınız oluyor mu?

GÜNDE 4 BİN HASTAYA HİZMET

PROF. DR. HÜSEYİN GÜRSOY: Sadece Eskişehir’e değil, Afyon, Kütahya ve Bilecik illerine de hizmet vermeye çalışan önemli bir bölge hastanesi konumundayız. Günde 3500-4000 hastaya poliklinik hizmeti vermekteyiz. Hastanemizde hemen hemen her branşta çok nitelikli, alanlarında ulusal ve uluslararası seviyede isimlerini duyuran hekimlerimiz mevcuttur. Hastanemizde, organ nakilleri (böbrek, karaciğer, göz), anjiyografi, inme ve kemoterapi üniteleri gibi özellikli alanlarda etkili bir şekilde kaliteli hizmetler sunulmaktadır. Hemen hemen hiçbir hastamızı, yerimiz olduğu müddetçe başka bir sağlık kuruluşuna sevk etmiyoruz.

Sağlık Bakanlığına bağlı kamu hastaneleri ile üniversite hastanelerini karşılaştırdığınızda ne gibi farklardan bahsedebilirsiniz?

‘ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRER EĞİTİM KURUMUDUR’

PROF. DR. HÜSEYİN GÜRSOY: Üniversite hastanelerinde, poliklinik ve ameliyathane hizmetleri dışında, tıp fakültesi öğrencilerinin ders programları ve araştırma görevlilerinin uzmanlık eğitimleri devam etmektedir. Kısaca üniversite hastaneleri aslında birer eğitim kurumudur. Bizim her öğretim üyemiz hasta muayenesi ve ameliyat hizmetleri dışında, ders vermek ve akademik araştırmalar yapmak zorundadır. Bunun yanında, hastanemizde güncel akademik bilgilerle sürekli kendisini geliştiren tecrübeli hekimlerimiz tarafından üst düzey ameliyatlar da gerçekleştirilmeye devam etmektedir.

Rektörlük ile hastane arasındaki iletişiminiz nasıl?

‘REKTÖRLÜK CİDDİ DESTEK VERİYOR’

PROF. DR. HÜSEYİN GÜRSOY: Üniversite hastaneleri diğer birimler gibi üniversitenin önemli bir parçası olduğundan pek tabii olarak rektörlük ile uyum halinde çalışırlar. Biz de, Başhekimlik olarak, Rektörümüz Prof. Dr. Kamil Çolak ve hastaneden sorumlu rektör yardımcımız Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman ile uyum halinde çalışıyoruz. Üniversite yönetiminin destekleri hastanemiz için çok değerli olduğundan hocalarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Büyük ölçekli hastaneler 7/24 hizmet veren, çok dinamik kurumlar olduğu için Rektörlük de bu bilinçle hastanemizin sorunlarını çözmek için bize gerçekten ciddi destek veriyor. Bu arada Rektörlüğün hastane dışında büyük bir kampüsü yönettiğini de unutmamak gerekir. Onların sorumluluğu bize göre daha fazla.  

Hastanenin en önemli sorunu sizce nedir?

‘RANDEVU SORUNU VAR’

PROF. DR. HÜSEYİN GÜRSOY: Eskişehir ve çevre illerden tercih edilen ve yoğun bir talep gören hastanemizde maalesef bu yoğunluktan dolayı bazı branşlarda randevu tarihlerimiz uzayabilmektedir. Ayrıca üçüncü basamak sağlık hizmeti veren bir hastane olmamızdan dolayı diğer hastanelerden de Üniversite hastanemize hasta sevkleri olmaktadır. Bu da yoğunluğumuzu arttırmaktadır.

‘KORUYUCU HEKİMLİK VURGUSU’

Ayrıca hastanemizde nitelikli bir öğretim üyesi kadrosu mevcut olduğundan çoğu zaman hastalarımızın bu öğretim üyelerimizden özel muayene talepleri de randevu sürelerinin uzamasına sebep olmaktadır. Hastanemizin yoğunluğu ile ilgili bir diğer problem acil servis hizmetimize olan yüksek taleptir. Örneğin, nezle, grip gibi daha basit tedavi edilebilecek hastalıkların birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında tedavi edilmeleri sayesinde hastanemizin yükü azalacaktır. Bu çerçevede ulusal boyutta, koruyucu hekimliğin güçlendirilmesi ve basamaklı sağlık hizmetinin daha kapsamlı verilmesi sorunun esas çözümü olarak değerlendirilebilir. Her şeye rağmen hastanemizde bu yoğun talebi karşılama yönünde tüm hekimlerimiz ve çalışanlarımız yüksek bir özveri ile gayret sarf etmektedir.

Mutfak ve yemekler hakkında zaman zaman çıkan olumsuz haberler hakkında ne söylemek istersiniz?

‘DENETÇİLERDEN ÖVGÜ ALIYORUZ’

PROF. DR. HÜSEYİN GÜRSOY: Göreve geldiğimizden beri mutfağın daha iyi hizmet verebilmesi için çaba harcıyoruz. Havalandırma ve su arıtma sistemlerini yeniledik. Fırınlarımız ve diğer mutfak malzemelerimiz Devlet Malzeme Ofisinden sipariş edildi ve şu an çoğu teslim alınarak hizmete sunuldu. İki üç ay içerisinde mutfak tadilatımız tamamlanacak. Hastanemizin yıllık kalite kontrolü, bağımsız denetçiler tarafından yeni tamamlandı. Özellikle mutfak ve yemekhanemiz için büyük övgü aldık.

Mutfağın tamamıyla elden geçirilmesinin yanında, aldığımız gıda ürünlerinin kalitesini de ciddi olarak denetliyoruz. Aldığımız ürünler gerçekten kaliteli ürünler. Teknik şartnamelerimizi hazırlarken ilgili komisyonlarımız eliyle gıda ürünlerinin üst düzey kalitede olmasına özen gösteriyoruz.

‘KÖTÜ NİYETLİ PAYLAŞIMLAR VAR’

Ancak yemeklerle ilgili eleştiri yapılırken şunu da unutmamak gerekir. Biz günlük 3 öğünde toplam 8000 kişilik yemek çıkartıyoruz. Durum böyle olunca bazen ufak tefek sorunlar çıkabiliyor. Ancak spekülasyon yaratmak için kötü niyetle birtakım fotoğrafların zaman zaman çeşitli mecralarda paylaşılmış olabileceği de unutulmamalıdır. Her şeye rağmen yönetim olarak mutfağımızın hijyenine ve yemeklerimizin kalitesine üst düzeyde özen gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. 

Yöneticiliği ve hekimliği bir arada yürütebiliyor musunuz?

PROF. DR. HÜSEYİN GÜRSOY: Tıp fakültesi öğretim üyeleri olarak esas işimiz hekimlik, eğitim ve akademik faaliyetler. Branşımıza göre hepimiz hizmet vermekteyiz. Ben de göz hastalıkları alanında hem poliklinik hem de ameliyathane hizmeti vermeye devam ediyorum. Bu durum beni biraz zorlasa da, başhekimlik ve kliniğin yükünü birlikte taşımaya çalışıyorum.

Bundan sonraki süreçte hastaneniz için neler planlıyorsunuz?

‘2024 İHALELERİNİ ŞİMDİDEN PLANLADIK’

PROF. DR. HÜSEYİN GÜRSOY: Hastanemiz açıldığından beri bölgeye hizmet vermektedir. Zaman zaman ortaya çıkan tamirat ve tadilat ihtiyaçlarını programlı bir şekilde karşılamaya gayret ediyoruz. 2024 ihalelerini şimdiden planladık. Önümüzdeki aylarda hastanemize ciddi katkılar sağlayacak cihazlarımızı teslim alacağız. Sonuç olarak, 2024 yılında cihaz parkurumuzun güçlendirilmesi sayesinde hizmet kalitemizi artırarak daha yüksek hasta memnuniyeti sağlamaya gayret sarf edeceğiz.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
A. Arslan 4 ay önce
Sayın Hüseyin hocamız, çok iyi hekim ve çok iyi insandır. Ayrıca tecrübeli bir yönetici. Böyle güzel ve donanımlı bir başhekim hastane için büyük şans. Hocamıza başarılar dilerim.
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@