CHP'li Kadir Kodak Eskişehir'in sorunlarını tek tek sıraladı!

CHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Kadir Kodak, Sağlı Sollu Haber'i ziyaret etti... Kodak, Eskişehir'in hızla çözülmesi gereken sorunlarına vurgu yaptı...

SİYASET 23.12.2022, 16:15 02.01.2023, 16:07
CHP'li Kadir Kodak Eskişehir'in sorunlarını tek tek sıraladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Kadir Kodak, Sağlı Sollu Haber'i ziyaret etti

Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar ile görüşen Kadir Kodak, Eskişehir'in kangren haline gelmiş sorunlarına vurgu yaparak, milletvekili seçildiği taktirde söz konusu sorunların çözümü için azami çaba göstereceğini kaydetti. 

Kodak, şu ifadelere yer verdi:

'YETKİYİ ALDIĞIMIZDA DÜĞMEYE BASACAĞIZ'

"Eskişehir'imizde tüm vatandaşlarımızın ortaklaştığı sorunlar mevcut ve bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Örneğin ölüm yolu diye bahsi geçen Seyitgazi-Kırka-Afyon yolu sorunlarımızdan yalnızca biri. Ayrıca Alpu ve Sarıcakaya yolu da hızla yapılmalı. Diğer taraftan kentsel dönüşüm problemlerimiz var. Burada da en çarpıcı örnek, Küçük Sanayi Sitesi. Odunpazarı Belediyesi dönüşüm için ciddi çaba gösterdi ancak siyaseten dönüşüm engelleniyor. Şu anda o alan Odunpazarı Belediyesi'nin sorumluluğundan da çıktı, tüm sorumluluk TOKİ'de. Ancak gelin görün ki TOKİ, türlü bahanelerle Eskişehir'in merkezinde kalmış mezbelelik bir alanı dönüştürmekten imtina ediyor. Karapınar 2. etap projesinde de benzer bir TOKİ sorunu var. Bakın, her ne kadar tehlike geçmiş gibi bir algı yayılıyorsa da, Alpu'da kurulması planlanan kömürlü termik santral meselesi hala sona ermiş değil. Zira Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında proje duruyor. Termal Turizmin merkezi olması gereken şehrimiz, bu konuda geri kaldı. Özellikle Kızılinler Termal Projesinin bir türlü hayata geçirilememesi, şehrimize çok şey kaybettiriyor. O kadar birikmiş sorunumuz var ki... Mesela neden Eskişehir'e ısrarla tarifeli uçak seferi konmaz? Baktığınız zaman Hasan Polatkan Havalimanı, külliyen zarar eden Zafer Havalimanı'nı yolcu sayısında her yıl katlıyor. Ancak bizim havalimanımıza; dolayısıyla bizim hemşerilerimize, sanayicilerimize, tüccarlarımıza, zarar eden Zafer Havalimanı ve Zafer Havalimanı'nın kurulu olduğu şehirlerin insanına verilen değer verilmiyor. Öte yandan, bir liman bağlantısı sorunumuz var, Eskişehir sanayisine önemli ölçüde katkısı olacağı sanayicilerimiz tarafından dillendiriliyor. Yine özellikle sanayicilerimizin ifade ettiği bir sorun da, Eskişehir'de bir çevreyolunun olmayışı. Çevreyolu olarak adlandırılan yolun bulvar haline geldiğini artık her birimiz net bir biçimde görüyoruz. Daha başka sorunlarımız da var. Ancak aklıma bir çırpıda gelenleri ifade ettim. Şu anda ekip arkadaşlarımızla kapsamlı bir çalışma hazırlıyoruz. Partimiz bizi aday yapar ve vatandaşlarımız seçerse, bahse konu sorunların çözümü için seçildiğimiz, yani yetkiyi aldığımız gün itibariyle düğmeye basacağız."

- Kadir Kodak milletvekili aday adayı olmak için istifa etti! - Okumak için BURAYA tıklayın...

- Kadir Kodak adaylığını resmen açıkladı! - Okumak için BURAYA tıklayın...

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@