Emine Nur Günay'dan flaş adaylık açıklaması!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Kanal 26’da yayınlanan ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

SİYASET 31.10.2021, 16:12 02.11.2021, 15:32
Emine Nur Günay'dan flaş adaylık açıklaması!

Kanal 26 ekranlarında canlı olarak yayınlanan ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programına katılan AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay; büyükşehir belediye başkan adaylığı söylentileri, parti içerisindeki muhalefet ve yaşanan tartışmalar, Ülker Can’ın son çıkışı ve Nabi Avcı’ya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

‘SİSTEMLİ DEDİKODULAR YAYILIYOR’

AK Parti Milletvekillerinin sahada olmadığına ilişkin yapılan eleştirilere yanıt veren ve kendi üzerinden örnek sunan AK Partili Günay, “beni sosyal medyadan takip eden vatandaşlarımız ne zaman nerede olduğumu biliyorlar. Bu dedikoduları çıkaranların özel maksatları var. Bunun hangi çevreler tarafından çıkarıldığını da biliyoruz. Biz bunları dikkate almıyoruz ve işimize bakıyoruz ama son dönemde sistemli bir şekilde bu dedikodular yayılmaya başladı. Bu anlamda bir milletvekilinin görevi zaten Ankara’da yasa yapmaktır. Bizim Salı, Çarşamba, Perşembe günleri Ankara’da, TBMM’de olmamız gerekiyor ve yasaları çıkartmamız gerekiyor. Eğer ben bu üç gün Ankara’da değilsem vatandaşımız ‘sen Ankara’da neden değilsin’ diye sormalı. Bu bizim birinci görevimiz. İkincisi ise yerelde vatandaşlarımızın isteklerini ilgili mercilere ileterek çözüm üretmek. Bu da yine Ankara’da bir mesai harcamayı gerektiriyor. Bunun yanında komisyon üyeliklerimiz var. Bir önceki dönem ben sosyal politikalar başkan yardımcısıydım; yani Genel Merkez de ayrı bir görevim vardı. Yine Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesiyim” dedi.

‘ŞEHİR HASTANESİ NABİ AVCI’NIN BİR TELEFONUYLA ESKİŞEHİR’E GELDİ’

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ile ilgili eleştirilere de değinin Emine Nur Günay, “Nabi Bey, tırnak içerisinde siyasette bir ‘özgül ağırlık’ vardır ya… O özgül ağırlıklara biraz bakmak lazım. Siz değerli basın mensuplarımız farkındasınız zaten ama bunu ortaya çıkaran, fitne üretmek için konuşanlara benim lafım. Ben size sadece bir örnek vereceğim. Nabi Bakanımızın sayesinde… Özellikle sayesinde diyorum; eğer tersini iddia eden varsa lütfen elindeki kanıtlarla ortaya çıksın. 2015 öncesinden bahsediyorum. Eskişehir’e şehir hastanesi getirmek için dönemin Sağlı Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu arıyor ve diyor ki: Eskişehir’e de bir şehir hastanesi lazım ki sağlıkta bölge üssü olsun. Müezzinoğlu, ‘hocam yeni Yunus Emre Devlet Hastanesi’ni getirdik, onu yapacağız’ diyor. Nabi Bakanımız bunun üzerine ‘yok buraya şehir hastanesi de lazım’ diyor. Sağ olsun onun sayesinde bir telefonla şehir hastanesi şehrimize geldi. Sonraki aşamaları hep birlikte yaşadık. Ve pandemi döneminde hem Yunus Emre Devlet hastanemizin hem Eskişehir Şehir Hastanemizin vatandaşlarımıza verdiği hizmeti görüyoruz. Yani bir telefonla iş çözüyor Nabi Bakanımız. Buna benzer bir sürü örnek var” diye konuştu.

SEÇİM KAMPANYASINDA KADIN KOLLARI BAŞKANINI GÖTÜRMÜŞ!

Eski AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can’ın son açıklamaları ile ilgili de konuşan Günay, “biz bu yatırımları kendi cebimizden yapmıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı, bakanlıklarımızın uygulamalarıyla yapıyoruz. Biz burada köprü vazifesi görüyoruz. Yani bu yatırımları yapan hükümetimizdir, Cumhurbaşkanımızdır. Yani Eskişehir’e yapılan yatırımlarda, partimizin kuruluşundan bu yana görev yapan tüm bakanlarımızın ve milletvekillerimizin emeği vardır, onlara da her zaman teşekkür ediyoruz zaten. Ama böyle basında belli şekilde demeçler verip polemik konusu yapmak, bunlar doğru şeyler değil. Çıkar vekillerimiz, ‘ben de şu dönemde şu şu yatırımları getirdim, şehrime şöyle hizmet ettim’ der. Bu kadar basit. Ama yatırımlarımızı görevimiz gereği vatandaşlarımıza anlatırken -ki herkese teşekkür ederek, geçmişte hizmet getirenlere bugün getiriyor olanlara- bazıları alınganlık gösteriyor, bu tür demeçler veriyor. Şimdi dışlanma konusuna gelince… Kimse kimseyi dışlamıyor. Ama o sahada çalışmalar yapılırken kimin nasıl tavır aldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Yani siz eğer bir seçim kampanyası döneminde, daha önceki dönem teşkilatlarda bir kişi, size destek vermiyorsa o dışlamak değildir. İyi günde kötü günde çalışırken de yanımızda olanlarla biz devam ediyoruz. Ama bu benim kişisel görüşüm, kimseyi de bağlamaz. Burada önemli olan samimiyet ve destek… Ama kalkıp da benim ilçe kadın kolları başkanımı, ben sahadayken, il başkanımız ve ilçe başkanımız oradayken alıp götüren bir kişiyle ben sonrasında nasıl ortak çalışabilirim. Benim seçim kampanyasında desteğe en ihtiyacım olan bir günde hem de. Ve kimseyi de dışlamıyoruz ama dışlanacak hareket yapanlar da zaten kendilerini çok iyi biliyor. Ona rağmen her yere davet ediliyorlar ama böyle bir algı operasyonu var. Dolayısıyla yol yürümek isteyen herkesle biz yoldayız, onu söyleyeyim” ifadelerini kullandı.

‘BENİ LİSTEYE YAZAN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN KENDİSİDİR’

Kontenjan adaylık tartışmaları içinde çarpıcı açıklamalar yapan Eskişehir Milletvekili Günay, “ben kendi demeçlerimin sonuna kadar arkasındayım. Belki seçim zamanı yaklaşıyor; 2023, 2024… Belki bazıları görünür olmak istiyordur bilemiyorum. Ben hiçbir zaman rakip olarak görmedim kendimi. Kimseye rakip olarak görmedim. Bunun nedenini de şöyle söyleyeyim: Yaptıklarımla ben hep ön planda oldum. Çok şükür Cumhurbaşkanımız da taktir etti. Ama hala şunu yazanlar var: Şu kontenjan, bu kontenjan… 2018’deki aday listesini Sayın Cumhurbaşkanımız yaptı. Demek ki ben partime, ülkeme, şehrime bir şeyler kazandırabilmişim ki çok şükür takdir etti. Beni listeye yazan Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisidir. O nedenle onu da hatırlatayım. Hala bunun üzerinden polemik yapanlar oluyor. Benim siyasette çalıştığım herkese saygım sonsuzdur. Bana siyasette destek olan herkese de teşekkür ediyorum; başta Cumhurbaşkanımıza” dedi.

‘NE ADAYIM NE ADAY DEĞİLİM DİYEMEM’

AK Partili Emine Nur Günay’ın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına adı geçiyor. Günay, aday olup olmayacağına ilişkin şu ifadelere yer verdi: “Kişiler gelip direkt bunu bizlere sorsalar keşke. Böyle polemikler ve senaryolar üretilmese… Aslında çok daha verimli bir iletişim olacak. Ben şu anda 27. dönem milletvekiliyim. Sadece AK Parti değil, aynı zamanda Eskişehir milletvekiliyim. Dolayısıyla ben şu anda görevimi yapıyorum. Bir de 2024’ten önce 2023 var. Niye biz onu konuşmuyoruz ki? Önce biz 2023’e odaklanacağız. Ben bir milletvekili olarak görevimi yapacağım. O gün gelir nasıl takdir edilir, ne olur, benim genel yaşam içindeki pozisyonum ne olur, bunların hepsine bakacağız. Ben şu anda ne ‘adayım’ ne ‘aday değilim’ diyemem. Ben şu anda görevimi yapıyorum ve daha bir buçuk yıl var. Şimdi bu konuya bir de tersten bakalım. Nabi Bey’in ismi geçiyor, benim ismim geçiyor; bunun dışında politika kurumundan odalara ve sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok kişinin adı geçiyor. Peki, bunların içinden hiç ismi geçmeyen ama bu işi çok isteyen kişiler var. Ve Cumhurbaşkanımız ile çevresiyle görüşmek için birilerinin araya konulduğunu da biliyorum. Peki, Nabi Bakanımız gibi, benim gibi isimler niye şimdiden konuşuluyor, bu işi çok isteyip de konuşulmayanlar varken? Çünkü yıpratılsın, hedef olsun diye… Ama niye hiç bazı isimler konuşulmuyor? Bende onu soruyorum kamuoyuna? Bir strateji diye düşünüyorum bunu. İşte şimdi bu geçmişte kalmış stratejileri de bırakalım artık. 21. yüzyıldayız. Hepimiz pandemi sonrası dünyaya hazırlanacağız diye bakıyoruz. Biraz oralara kafa yoralım.”

‘NABİ AVCI’YA YURTDIŞINDAN TEKLİFLER GELİYOR’

Hem Nabi Avcı’ya, hem kendisine farklı alanlardan teklifler geldiğine de vurgu yapan AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, “ülkeye hizmet etmenin birçok yolu var” dedi. Günay, şu ifadelere yer verdi: “Bir de şunu da söyleyeyim. Nabi Bey’in adına konuşmak bana düşmez ama ben şunu da biliyorum mesela… Hani gülüp geçiyoruz bazen… Ben kendisine yurt dışı üniversitelerden gelen pek çok teklifin olduğunu biliyorum. Yani, milletvekilliği gerçekten çok onurlu bir görev, belediye başkanlığı çok onurlu bir görev. Çünkü siz halka hizmet ediyorsunuz. Ama bir de şöyle bakmak lazım. Yalnız yereldeki birkaç siyasi pozisyon değil konu… İşte ikimiz de akademisyeniz, belli kariyerlerimiz var, belki de başka şeyler deneyebiliriz bilemiyorum. Yani dediğim gibi Nabi Bey’e yurtdışından teklifler geliyor. İlla siyaset olmayabilir yani. Ülkeye hizmet etmenin birçok yolu var. Şimdi bana mesela bazı ekonomi kuruluşlarının yönetim kurulunda olma teklifleri geliyor. Şimdi isimlerini vermeyeyim, oradan da polemik çıkar. Ben bunu kabul edemiyorum mesela, şu anda bir iktisatçı ve siyasetçi olmam nedeniyle.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@