banner298

banner194

Eskişehir Memleket Partisi'nden Ahmet Çetin'e: Binadan çıkmıyoruz!

Memleket Partisi eski İl Başkanı Ahmet Çetin, partiye ihtar çekerek parti binasının boşaltılmasını istemişti... Partinin avukatları o ihtara itiraz etti...

SİYASET 14.12.2021, 12:37 15.12.2021, 16:19
Eskişehir Memleket Partisi'nden Ahmet Çetin'e: Binadan çıkmıyoruz!

ÖZEL HABER

Muharrem İnce'nin Liderliğini yaptığı Memleket Partisi Eskişehir örgütü, bu kez de Muharrem İnce'nin Eskişehir ziyaretine bir gün kala tartışmaların odağına yerleşti.

Partinin Eskişehir'deki kurucu il başkanı olan Ahmet Çetin yakın geçmişte şok bir kararla istifa etmişti.

Yerine ise partinin Odunpazarı İlçe Başkanı olan Baki Dündar atanmış ve il başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

Bununla beraber görevinden istifa eden eski başkan Ahmet Çetin, partinin Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesinde bulunan bir binanın iki dairesinin kendi üzerine kiralık olduğunu, bu nedenle partinin söz konusu dairelerde hukuk dışı bulunduğunu iddia etmiş, ardından partinin bahsi geçen iki daireyi ivedilikle boşaltmasını isteyerek noter aracılığıyla partiye ihtar çekmişti.

Eski başkan Çetin bunun yanı sıra, partinin faliyet gösterdiği iki dairede yer alan eşyaları kendisinin aldığını, eşyalara zarar verilmeden ve dairelerde bırakılarak boşaltma işleminin gerçekleşmesini istemişti.

Ahmet Çetin ihtar dilekçesinin sonunda, taşınma işlemi gerçekleştirilmediği takdirde hukuki yollara başvuracağını kaydetmişti.

GENEL MERKEZ MÜDAHALE ETTİ

Eski Başkan Çetin'in bu hamlesi sonrasında Memleket Partisi Eskişehir İl Başkanlığı harekete geçti.

Memleket Partisi kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Memleket Partisi İl Başkanı Baki Dündar, durumu partinin Genel Merkezine bildirmiş.

Genel Merkez'in avukatları ise yaptıkları inceleme sonrasında, Ahmet Çetin'in çekmiş olduğu ihtara karşı itiraz dilekçesi hazırladı. 

Ahmet Çetin'in ihtarının doğru olmadığı, parti binasının boşaltılmayacağı ve parti içerisindeki malzemelerin partililerin katkısıyla alınması nedeniyle partinin demirbaşı olduğu ifade edilen itiraz dilekçesi şöyle:

"1. Ahmet Çetin tarafından keşide edilen, Eskişehir ..... Noterliği’nin ..... Yevmiye Numaralı ve 08.11.2021 tarihli İhtarname, tarafımızca 15.11.2021 tarihinde öğrenilmiştir. 

2. Söz konusu İhtarnamede ileri sürülen tüm hususlara itiraz ediyoruz. Zira; Hoşnudiye Mah. Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Cad. ..... Apt. No: ..... maliki İhtarnamedeki T. T. değil, ..... A. Ş.'ye aittir. Bu adresteki taşınmazlar ise, Memleket partisi Eskişehir İl Başkanlığı, Memleket Partisi Tepebaşı İlçe Başkanlığı ve Memleket Partisi Odunpazarı İlçe Başkanlığı’nca kullanılmakla, taşınmazların zilyetliği de Partimize aittir.

3. İddiaların aksine, daha önce İhtara konu Ahmet Çetin’in soyut savları hakkında tarafımızla hiçbir suretle iletişime geçilmemiştir. İşbu soyut savlar tarafımızca, gönderilen İhtarname ile ancak öğrenilmiştir. Ayrıca İhtarnamenin ekinde kira sözleşmesi olduğu belirtilmiş ise de tarafımıza gönderilen İhtarnamenin hiçbir eki bulunmamaktadır.

4. Bunun dışında, gerçeğe aykırı olarak Ahmet Çetin mülkiyetinin şahsına ait olduğunu iddia ettiği tüm eşyaların mülkiyeti Partimize aittir. Yani, taşınmazlarda bulunan hiçbir eşya kendisine ait olmadığı gibi, eşyaların tamamı gönüllük esası ile üyelerimiz tarafından temin edilerek Partimizin kullanımına tahsis edilmiştir. 

NETİCE İTİBARİYLE;

1. Ahmet Çetin’in soyut ve gerçeklerle bağdaşmayan iddiaları, göndericisi olduğu Eskişehir ..... Noterliği’nin ..... Yevmiye Numaralı ve 08.11.2021 tarihli İhtarnamenin tebliği ile öğrenilmekle itiraz eder, tarafımızca hiçbirinin kabulünün mümkün olmadığı,

2. İhtarınıza konu taşınmazların zilyetliğinin hukuken Partimize ait olduğu, tarafımızın her türlü mali, idari, hukuki, cezai ve fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak kaydıyla, ihtar ve ihbar olunacaktır."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@