Kabukcuoğlu ses yükseltti: Yılmaz Büyükerşen bir şeyler yapmalı!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Kanal 26’da yayınlanan ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detay...

SİYASET 03.10.2021, 15:45 04.10.2021, 11:44
Kabukcuoğlu ses yükseltti: Yılmaz Büyükerşen bir şeyler yapmalı!

Kanal 26 ekranlarında canlı olarak yayınlanan ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programına katılan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, çevreyolu tartışmalarından şehir içi trafiğe, TBMM’de yaptığı yasama faaliyetlerinden parti içi meselelere kadar pek çok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

24 SAATTE 56 BİN ARAÇ

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan Sağlı Sollu Haber’e verdiği bir mülakatta “Çevreyolu öncelikli sorun değildir” çıkışıyla dikkatleri üzerine çekmişti. İYİ Partili Kabukcuoğlu bu çıkış üzerine şu ifadelere yer verdi: “Kim ne derse desin bu bir ihtiyaç. Sayın başkanın kriteri nedir bilmiyorum ama söylese de bunu bizde bilsek. Görünür bir şey var, bunu kim inkar edebilir. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün verilerini açıklayayım size. Şehrin Batı tarafına doğru günlük araç sayısını 56 bin olarak saptamış. 24 saatlik veri bu ve 2020 verisi. Bu müthiş bir rakam. Eğer 5 bin diyorsanız, yol yetiyor. Ama 56 bin diyorsanız yetmez. Bununla ilgili benim soru önergelerim de var. Gelen cevapta Kuzey çevreyoluyla ilgili bir çalışmanın olmadığını öğrendik. Güney çevreyolu gündemdeymiş ancak herhangi bir yatırım ödeneği yok.”

'BİLEREK YAPMIYORLAR'

Yol konusunda Eskişehir’e ilgisizlik olduğunu da savunan Kabukcuoğlu, yapılmayan yollar üzerinden hükümete yüklendi. Kabukcuoğlu, “Burada iyi niyet yok. Burada bir kasıt ararım ben. Bilerek yapmıyorlar. Seyitgazi Kırka Afyon yolu niye yapılmıyor. Sarıcakaya yolu niye yapılmıyor? Alpu yoluna başladılar, hala ortada yok” diye konuştu.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN'E SESLENDİ

İYİ Partili Milletvekili, şehir içi trafik konusunda da eleştirilerini ve önerilerini sıraladı. Trafik sorununun çözümü noktasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e seslenen Kabukcuoğlu, şunları söyledi: “Bir şekilde alternatif yollar geliştirilmesi lazım. Mesela Kızılcıklı’dan çıktıktan sonra Nayman Sokak girişi mesela, bir şekilde belediye orayı istimlak ederek Kızılcıklı’nın boyutuna getirmeli. Sonra Çifteler Caddesinin bir alternatifi olmalı. Bazı noktalarda tramvay ve lastik tekerlekli araç yolları kesişiyor. Oralara battı çıktılar düşünülebilir, mesela Atatürk Lisesi’nin o tarafa. Hakikaten çok kötü. Alternatif yollar geliştirilmeli. Eskişehir’de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bir şeyler yapmalı. Battı çıktılar olabilir. Otoparklar olabilir. Mesela yolların hepsi araçlar tarafından işgal altında. Mesela oralara otoparklar yapılmalı. Otoparkların aslında şehir içine yapılması münasip görülmüyor. Şehir merkezinin çevresine yapılabilir. Araçlar oraya park edilebilir ve insanlar yürüyerek çarşıya inebilir. Otopark fiyatları da makul olmalı.”

'MANTIKLI BİR CEVAP BULAMADIM'

İYİ Partili Mehmet Ektaş, ani bir kararla il başkanlığı görevinden istifa etmiş ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaya karar vermişti. Yerine ise Eren Ekmen yönetim kurulu tarafından seçilmişti. Parti içerisinde yaşanan söz konusu gelişmeye ilişkin de konuşan Arslan Kabukcuoğlu, “insanların seçilip de sonra 1 yıl içinde ben ayrılıyorum demesi çok makul bir şey değil. Hiçbir partili bunu uygun karşılamaz, Genel Merkez de buna el vermez. Kaldı ki Mehmet Bey uygun bir ortamda ittifakla ve rakipsiz seçildi. Şimdi Mehmet Bey ayrıldı. Ama partiyle bağlantısı devam ediyor, o kadar devam ediyor ki yönetim kurulunda bir üye olarak devam ediyor. Eren Ekmen de yönetim içinden seçilerek il başkanımız oldu. Samimi söylemek gerekirse il başkanının görevinden istifa ettikten sonra yönetim kurulu üyeliğine devam etmesi sorusuna cevap bulamıyorum. Yani niyetiniz çalışmaksa, buyurun il başkanısınız çalışın. Yok başka bir nedenle çalışamıyorsanız, daha pasif bir konuma geçebilirsiniz. Ama Mehmet Bey bunu uygun gördü. Tüzük de buna el veriyor ve şu anda yönetim kurulu üyesi olarak devam ediyor. Ama ben buna mantıklı bir cevabı kafamda bulamadım” dedi.

565 SORU ÖNERGESİ

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, görev süresi boyunca TBMM’de gerçekleştirdiği yasama faaliyetlerini de aktardı. Kabukcuoğlu, şu bilgileri verdi: “Vekilliğim boyunca 565 tane soru önergesi vermişim. 377 tanesi cevaplandırılmış. 87 tane meclis araştırması istemişim. 22 tane de kanun teklifi vermişiz. Eskişehir’le ilgili 133 tane soru önergesi verilmiş, bunun 55 tanesini biz hazırlamışız.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@