banner298

banner194

Mehmet Ektaş'tan Kabukcuoğlu'na jet jevap!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Kanal 26’da İYİ Partili Mehmet Ektaş’a ilişkin açıklama yapmıştı... Ektaş’tan jet cevap geldi...

SİYASET 03.10.2021, 16:44 04.10.2021, 11:44
Mehmet Ektaş'tan Kabukcuoğlu'na jet jevap!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Kanal 26 ekranlarında yayınlanan ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programında pek çok konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

İYİ Partili Mehmet Ektaş’ın il başkanlığı görevinden istifasını ve hala yönetim kurulu üyeliğinde bulunmasını da değerlendiren Kabukcuoğlu, "insanların seçilip de sonra 1 yıl içinde ben ayrılıyorum demesi çok makul bir şey değil. Hiçbir partili bunu uygun karşılamaz, Genel Merkez de buna el vermez. Kaldı ki Mehmet Bey uygun bir ortamda ittifakla ve rakipsiz seçildi. Şimdi Mehmet Bey ayrıldı. Ama partiyle bağlantısı devam ediyor, o kadar devam ediyor ki yönetim kurulunda bir üye olarak devam ediyor. Eren Ekmen de yönetim içinden seçilerek il başkanımız oldu. Samimi söylemek gerekirse il başkanının görevinden istifa ettikten sonra yönetim kurulu üyeliğine devam etmesi sorusuna cevap bulamıyorum. Yani niyetiniz çalışmaksa, buyurun il başkanısınız çalışın. Yok başka bir nedenle çalışamıyorsanız, daha pasif bir konuma geçebilirsiniz. Ama Mehmet Bey bunu uygun gördü. Tüzük de buna el veriyor ve şu anda yönetim kurulu üyesi olarak devam ediyor. Ama ben buna mantıklı bir cevabı kafamda bulamadım” ifadelerine yer vermişti.

MUHATAP KABUKCUOĞLU DEĞİL EKMEN'DİR

Arslan Kabukcuoğlu’nun bu ifadeleri üzerine Sağlı Sollu Haber’e ulaşan İYİ Parti eski il başkanı ve şu an il yöneticisi olan Mehmet Ektaş, Kabukcuoğlu’na karşılık verdi. Ektaş, şunları söyledi: “Millet ittifakının mücadelesine zarar vermemek için hassas davranıyorum. Evet, il başkanlığından ayrıldım ancak görevlerimin bir bölümünü sürdürebilmek için yönetimde çalışmaya devam ediyorum. Bakın, Genel Merkezin böyle bir izni olmasaydı, elbette yönetimde devam etmem söz konusu olmazdı. Genel merkezimiz, çift başlılık kaygısı taşısaydı, benim yönetimde devam etmemi istemezdi. Yine benim yönetici olarak katkı vermeyeceğimi düşünselerdi, ikilik çıkacağını düşünselerdi orada olmamı istemezlerdi. Zaten böyle bir tavır benim kişiliğimde de yok. Diğer taraftan konunun muhatabı milletvekilimiz Arslan Bey değildir. Muhatap, başkanımız Eren Ekmen’dir. Benim istifam ve yönetimde devam etmem konusunda değerlendirmeyi Eren Başkanımızın yapması gerekir. Ben inatla kamuoyu önünde tartışma yapmayacağım, partimizin ve ittifakımızın zarar görmesine izin vermeyeceğim. Ancak Arslan Bey’in muhatap olmadığı bir konuda açıklama yapmasını da hayretle karşıladığımı ifade etmek zorundayım. Şu anki il başkanımız Eren Ekmen oldukça dinamik ve başarılı bir isim. Ben de onun yönetiminde partimize hizmet etmekten memnunum.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@