Zafer Havalimanı'nı kullanmaya zorlamak Çin işkencesidir!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatılması girişimini eleştirdi, "Hasan Polatkan Havalimanı kapatılamaz" dedi.

SİYASET 23.03.2022, 21:04 23.03.2022, 21:22
Zafer Havalimanı'nı kullanmaya zorlamak Çin işkencesidir!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatılması girişimine ilişkin dikkat çeken açıkamalarda bulundu.

Hükümetin yaptığı hatanın faturasını Eskişehir'e ödetmeye çalıştığını savunan Kabukcuoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Kısaca Hasan Polatkan Havalimanı, ilk olarak Mart 1989 tarihinde “Anadolu Havalimanı” adıyla hava trafiğine açılmıştır. 

Havalimanımız öncelikle olarak Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi eğitim faaliyetleri ile Eskişehir ve çevre illerde oluşabilecek ulusal ve uluslararası hava taşımacılığı talebini karşılamayı amaçlamıştır. 

Havalimanımız 2007 yılında almış olduğu işletme ruhsatı ile dünyanın ilk ruhsatlı üniversite havaalanı olarak tarihe geçmiştir. 

Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından işletilmekte olan Hasan Polatkan Havalimanı bünyesinde; Eskişehir Teknik Üniversitesi uçuş eğitimleri, VIP/CIP uçuşları, Hava taksi ve ambulans uçuşları, Özel uçuş okullarının eğitim uçuşları, Tarifeli/Tarifesiz iç hat yolcu taşımacılığı uçuşları, Tarifeli/Tarifesiz uluslararası yolcu taşımacılığı uçuşları gerçekleştirilmektedir. 

'ESKİŞEHİR CAZİBE MERKEZİ'

Brüksel uçuşları ilk olarak 2005 yılında başlamıştır. Kutsal topraklara 2012 yılında başlayan Umre uçuşları, 2016 yılında Hac uçuşlarının eklenmesiyle devam etmiştir. Eskişehir Afyon 135, Eskişehir Emirdağ 111 km uzaklıktadır. Zafer Havalimanı ise Emirdağ’a 131 km, Afyon’a 60 km, Eskişehir- Zafer Havalimanı arası 125 km'dir. Eskişehir, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak bölgenin cazibe merkezidir. Brüksel- Eskişehir arasında her hafta 4 gidiş ve 4 geliş olmak üzere uçuşlar yapılmaktadır. 

'YOLCULAR İÇİN BÜYÜK KONFOR'

Yaz aylarında bu uçuşlar haftada 30'a çıkabilmektedir. 2021 yılında 99.987 yolcu taşınmıştır. Uçuşların hepsi yurt dışı olup son derece özel bir havalimanıdır. Hasan Polatkan Havalimanı, aynı zamanda sivil havacılık okulu eğitim pistidir. Yani bu havalimanımızda yolcu trafiği olsa da olmasa da havalimanı çalışır durumda olacaktır. Sabit bir işletme gideri olacaktır. Bu havalimanının yolcu trafiğine açık olması havayolları işletmesine maddi bir yük getirmemektedir. Ancak yolcular için büyük konfordur. Yurtdışında yaşayan, orada işçilik yapan vatandaşlarımız için kolaylıktır. 

'AĞIR EKONOMİK SONUÇLARI OLACAKTIR'

Eskişehir ve bölge ekonomisi,  bu vatandaşlarımızın her yıl sağladığı ekonomik katkıyı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Ekonomik açıdan bir havalimanı bulunması bir şehir için çok önemlidir. Eskişehir havacılık sanayisinin merkezi durumundaki, sanayisiyle tüm dünyaya ihracat yapan, iş insanlarının dünyaya açıldığı Eskişehir gibi bir kentin havalimanı bulunmaması kabul edilemez ve ekonomik açıdan ağır sonuçları olacaktır. 

27. Dönem Eskişehir milletvekili olarak, hemşerilerimizin talebi olan Havalimanımıza daha fazla işlerlik kazandırmak için bu konuyu sık sık meclis gündemine taşıdık. 2019 yılında, Ak Partili bir sayın milletvekili, Eskişehirlilerin tarifeli iç hat uçuşlarının Hasan Polatkan Havalimanı'ndan yeniden başlaması talebine karşılık, odalar, STK'ler, üniversiteler 65 kişilik uçağı dolduracak bilet satışını garanti ediyorlarsa Türk Hava Yollarıyla görüşeceği açıklamasında bulunmuştur. Zafer Havalimanı'nı açanlar diğer havalimanlarında olduğu gibi bu havalimanına yolcu garantisi vermekteyken Eskişehirli hemşerilerimize "Eğer hava ulaşımı kullanmak istiyorsan kendin garanti ver, başka türlü olmaz." derken, şimdi, 2022 yılında, geldiğimiz nokta ise Hasan Polatkan Havalimanı’mızın sivil uçuşa kapatılacak olmasıdır. 

Zafer Havalimanı hedeflenen yolcu trafiğinin ancak yılda %2’sini karşılayabilmektedir. Bir başka deyişle Ak Parti Hükümeti bu havalimanının yolcu sayısında %98’lik hesap hatası  yaşamıştır. Muhtemelen 40-50 yıl sonra, arzu edilen kapasiteye ulaşacak bu havalimanını ayakta tutmak için, Ak Parti hükümeti çareler aramaktadır. 

'HASAN POLATKAN HAVALİMANI KAPATILAMAZ'

Hasan Polatkan yolcularını Zafer Havalimanına taşımaya uğraşmak akla zarar bir çözümdür. Hükümet yanlış hesabının faturasını Hasan Polatkan'a kesmeye çalışmaktadır. Hasan Polatkan Havalimanını hâlihazırda kullanan yolcuları, Zafer Havalimanını kullanmaları için zorlamak, adeta Çin işkencedir. Her ülkenin yöneticileri vatandaşlarına kolaylık ararken, bizim yöneticilerimiz, akılsız kafalarının cezasını vatandaşlarımıza çektirmeye uğraşmaktadırlar. Hasan Polatkan havalimanı kapatılamaz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@