Zihni Çalışkan'dan Valilik Yasağı'na ilişkin flaş açıklama!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Valiliği'nin almış olduğu 'yasak' kararına ilişkin ilk kez konuştu...

SİYASET 16.05.2022, 14:21 16.05.2022, 18:37
Zihni Çalışkan'dan Valilik Yasağı'na ilişkin flaş açıklama!

Eskişehir Valiliği, 15 gün süreyle güvenlik gerekçesiyle açık hava etkinliklerine yasak kararı getirmişti.

Kanal 26 ekranlarında Gazeteci Arif Anbar'a açıklamalarda bulunan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni çalışkan, yasak kararına ilişkin ilk kez konuştu.

Kararı desteklediğini ifade eden Çalışkan, şu ifadelere yer verdi:

'DİREKT FESTİVALE DÖNÜK BİR KARAR DEĞİL'

"Şimdi Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’ın almış olduğu bir karar var ortada… Bakın biz, meselenin şu noktasında hiç olmadık. Bu meseleyi siyasi arenaya taşımak isteyenler oldu ama siyasi arenadan ziyade bunun idari boyutta bir kısmı var. İdari boyutta alınan bir karar. Meseleyi biraz da şöyle anlatmak lazım. Bu direkt bu festivale (Anadolu Fest) dönük bir karar değildir. Genel anlamda bir süreyi kapsayan karardır. Burada etkinliği düzenleyenlerin de aslında şunu yapıyor olması lazımdı. Ticari işletmeniz olsa iznini almadığınız bir şey için bilet satışına girer misiniz? Yapamayacağınızı değerlendirdiğiniz veya herhangi bir engel çıkması mümkün bir şey için bilet satma işine girer misiniz, elbette girmezsiniz. Ama etkinliği düzenleyenler daha etkinliği yapıp yapamayacakları belli değilken bilet satmışlar. Burada kamuoyu oluşturulma çabası gerçekleşti.

'TARIMSAL ALANDA BAŞKA FAALİYET YAPILAMAZ'

Ben meselenin sadece hukuki boyutuna ilişkin bir şey söyleyeyim. Bulunan alan mevcut ticari olarak anlaşılan şahsa ait bir alan değil. Burası özel mülk ve tarım alanı. Tarım alanlar yine imar kanununun 3. Maddesi gereğince tarımsal alan dışında kullanılamaz. Tarım alanının bir başka boyutla müzik festivali, işte canlı müzik gibi bir alanda kullanılacağına ilişkin bir ruhsat, izin de hem belediyeden yok hem de şehircilik il müdürlüğünden yok. Yani oranın canlı müzik ruhsatı da yok. Dolayasıyla işletmeye ait de bir alan değil. Yani yapmayı planladıkları alan şahsa ait alan. Sözleşmeyi yaptıkları şahısla ilgisi olan bir alan ya da konu değil bu. Yine keza orada bildiğim kadarıyla 2-3 tane de okul var. 200-300 metre mesafede. Bu okullar o bölgeyi çok hassas alan statüsüne sokuyor. Çok hassas alanlar konut, okul, eğitim alanları gibi alanlar. Burada da hem yerleşimler artık artmaya başladı. Orada bize telefonlar da geldi, yani evet biz burada bunu istemiyoruz diye. Daha önceki zamanlarda ciddi anlamda sıkıntı da oldu, biz üzüldük burada gençleri bu halde görmüş olmaktan. Hiç kimse kimsenin sanatına da eğlenmesine de karşı değil, onu da söyleyeyim.

'ÖZGÜRLÜK ALANLARINA MÜDAHALE ETMİYORUZ'

Bakın biz, karşı siyasi grubun veya kendi sosyal, kültürel, eğlence alanlarına ilişkin istekte bulunan kişilerin siyasi oyunlarına asla gelmeyeceğiz. Bizim böyle bir derdimiz yok. Efendim 'siz bizim özgürlük alanlarımıza müdahale ediyorsunuz' diyorlar. Hayır, hiçbir şekilde müdahale etmiyoruz. Bakın şehrin her yerinde, her alanda insan ranlarıhatlıkla hareket ettiği alan var.”

BARLAR SOKAĞI'NA İLİŞKİN NE DEDİ?

Eskişehir’de Barlar Sokağı olarak bilinen Vural Sokak konusunda da değerlendirmede bulunan Başkan Çalışkan, “birçok kişinin şikâyet ettiği alan da var. Sabaha karşı ciddi anlamda sıkıntılı olan, asayiş olaylarının olduğu alanlar da var. Bu şehirde bunlar devam ediyor, yani biz böyle örnekler varken hiçbir şekilde siyasi meseleye bakmayız. Hak ve özgürlüklerin azami derecede yaşanması adına hareket ederiz" dedi.

Zihni Çalışkan: Bir kişi dava açarsa şehrin bütün planları iptal edilir! Okumak için linke tıkla: https://www.saglisolluhaber.com/siyaset/zihni-caliskan-bir-kisi-dava-acarsa-sehrin-butun-planlari-iptal-h8128.html

- Zihni Çalışkan'dan URAYSİM çıkışı: Eskişehir'in 50 yılına dokunan proje! Okumak için linke tıkla: https://www.saglisolluhaber.com/siyaset/zihni-caliskan-dan-uraysim-cikisi-eskisehir-in-h8138.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@