banner298

banner194

10 ilde deprem! Çok sayıda can kaybı var

Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem birçok ilde hasara neden oldu.

SON DAKİKA 06.02.2023, 07:22 09.02.2023, 18:47
10 ilde deprem! Çok sayıda can kaybı var

SON DAKİKA - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat: 04.17 sıralarında Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem birçok ilden hissedildi. Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'den de kuvvetli hissedilen deprem nedeniyle panik yaşandı.

Deprem nedeniyle Adana, Osmaniye ve Hatay'da da bazı yapıların zarar gördüğü bildirildi. Tüm ekiplerin seferber edildiği illerde çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

AFAD'ın açıklamasına göre 16 bin 546 kişi hayatını kaybederken, 66 bin 132 kişi yaralandı. 6 bin 444 yıkılan bina var. 8 binden fazla kişi enkazdan kurtarıldı. 285 artçı sarsıntı oldu. 15 Milyona yakın insan dışarıda.

10 ilde 113 bin 201 kişi sahada çalışıyor. 14 ülke sahada. 4 bin 191 iş makinesi çalışma yapıyor. Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a araç giriş çıkışı 48 saat süresince kapatıldı.

Deprem eğitimi de vurdu: Türkiye genelinde okullar tatil! - Okumak için BURAYA tıklayın...

10 ilde OHAL ilan edildi! - Okumak için BURAYA tıklayın... 

Eskişehir'de deprem olursa yerle bir olacak alanlar! - Okumak için BURAYA tıklayın...

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Bakan Koca şunları söyledi:

"Hatay Eğitim Araştırma Hastanemizde ciddi hasar var. Ayrıca İskenderun Devlet Hastane'mizin eski binası A Blok depremde çöktü. Şu an enkaz altındaki hasta ve çalışanlarımızı kurtarma çalışmalarımız sürüyor. Bu iki hastanemizdeki ambulanslarla özellikle İskenderun'dan yaralıları Mersin Şehir Hastanesi'ne, Hatay'dakileri yaralıları ise Adana Şehir Hastanemize naklediyoruz. Bölge hastanemizde yaralılar için kapasite oluşturduk. Uçak ve kara ambulanslarımız hasta nakillerine başladı. Hastanelerimizde tüm sağlık çalışanları tüm kadro görev başında. Hava şartları ve depremden etkilenen bölgenin büyüklüğü sebebiyle ekipler sahaya zorlukla ulaşıyor. Helikopterlerimiz hava muhalefeti sebebiyle bugün kalkamadı. Devlet olarak tüm zorluklara rağmen ekiplerimizi seferber etmiş durumdayız. AFAD, UMKE, 112 Acil, Silahlı Kuvvetleri, kolluk kuvvetleri, arama kurtarma ekipleri sahada çalışıyor. Çevre illerden de ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Afetten etkilenen 10 ilimizdeki ekiplere ve ambulanslara ilaveten il dışından 602 ambulans, 187 UMKE timi, 2 ambulans uçağımız ile toplam 2 bin 256 acil sağlık personeli hasar gören illerimize ulaştı. Devlet tüm imkanlarıyla yaralarını sarmak için bölgede. Tüm vatandaşlarımızdan dua bekliyoruz. Bu felaketler ancak birlikte dayanışma ile aşılabilir. Ülkede bir seferberlik hali olduğunu biliyoruz. İllerdeki afet koordinasyon merkezleri aracılığıyla koordinasyona katılmak son derece önemli. Hep birlikte yaralarımızı saracağız." 

BİTLİS

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesinde meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem Bitlis, Van ve Muş'ta da şiddetli bir şekilde hissedildi.

OSMANİYE

Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem de Osmaniye'de de ilk bilgilere göre bir bina yıkıldı, birçok yapıda hasar meydana geldi.

MERSİN

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem Mersin'de de şiddetli hissedildi.

ELAZIĞ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da hissedildi. Depremden etkilenenler, evlerinin önünde yaktıkları ateşin başında geçiriyor. Ayruca Elazığ'da 9 katlı bir binanın giriş kısmının duvarları yıkıldı. Binada yaşayan vatandaşlar, ekipler tarafından tahliye edilerek toplanma alanlarına götürüldü.

SİİRT

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 şiddetinde meydana gelen deprem Siirt'te de hissedildi. Merkez Üssü Pazarcık olan İlçede 7,7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikteolurken, depremin etkisi Siirt'te hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar boş alanlara ve sokaklara indi.

MALATYA

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremde Malatya'da da çok sayıda bina çöktü. Enkazda kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

ADANA

Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde Adana merkez ve ilçelerinde bazı yapıların yıkıldığı, çok sayıda binanın da hasar gördüğü bildirildi. Ekiplerin şehir genelindeki enkazlar da kurtarma çalışması yaptığı kaydedildi.

ERZiNCAN

Bu gece saatlerinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem, birçok ilde olduğu gibi Erzincan'da da hissedildi, vatandaşlar deprem sonrası kendini dışarı atarak akaryakıt istasyonlarına akın etti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@