banner298

banner194

ESTÜ'nün Hidroana'sı Fransa'da yarışacak!

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) HİDROANA Takımı, Shell Eco Marathon Europe’da yarışacak...

TEKNOLOJi 29.06.2022, 14:25
ESTÜ'nün Hidroana'sı Fransa'da yarışacak!

İlk etabı 27 Mayıs-3 Haziran 2022 tarihleri arasında Hollanda’da düzenlenen Shell Eco Marathon Europe 2022 yarışlarının ikinci ve üçüncü etapları için Eskişehir Teknik Üniversitesi Hidroana takımından 10 öğrenci, danışman hocaları ile birlikte 27 Haziran 2022 Pazartesi günü Fransa'nın Nogaro şehrinde yer alan Circuit Paul Armanag De Nogaro yarış pistine ulaştı. 

Proje takımı Prototype Hydrogen Fuel Cell kategorisinde yarışacak aracın ilk kontrollerini yaparak hazır hale getirdi. Teknik heyet tarafından yapılacak kontrollerin ardından Hidroana takımının aracı yarışma hakkı elde edecek ve pistteki yerini alacak. Türkiye’nin farklı illerinden 110 öğrencinin katıldığı bu yarışlarda gençler, Türkiye’nin ve dünyanın otomotiv, enerji sektörüne ışık tutacak inovatif çalışmalara imza atıyor. Fransa’dan sonra yarışlara en fazla takımla katılım sağlayan Türkiye’den Prototype Hidrojen Fuel Cell kategorisinde yarışacak olan Eskişehir Teknik Üniversitesi Takımı oldukça zor, eğimli ve keskin virajları olan pistte, en az yakıtla en fazla performansı elde etmek için yarışacak. 

Uzun yıllardır hem ülkemizde hem de yurtdışında pek çok yarışa katılan ve önemli derecelere imza atan dünya çapında da tanınırlığa sahip Eskişehir Teknik Üniversitesi Hidroana takımı, yarışmalarda kendi kategorisinde favoriler arasında gösteriliyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@