banner298

banner194

19.08.2021, 13:15

Yılmaz Büyükerşen soruna acilen el koymalı

Yangın ve sel felaketleriyle ülkemizde oluşan  can ve mal kayıplarından her vatandaş gibi duyduğum büyük üzüntüyü ve kaygıyı belirterek satırlarıma başlıyorum. Ülkemiz sanki bir sosyal, siyasal, ekonomik ve ekolojik deneyden geçiyor. Ama ne olursa olsun mevcut iktidar, yaşanan olumsuzlukların sebebi de olsa, boğazına kadar kirlilik ve çamura da gömülse, bir şekilde kendini sıyırıp sütten çıkmış ak kaşık misali varlığını ve etkisini sürdürmeyi biliyor.

Ülkemiz insanlarının içinde bulunduğu kutuplaşmanın ve yine mevcut iktidarın kendi saflarını sıklaştırmak için uyguladığı kutuplaştırma politikasının ortaya çıkaracağı gerilimin, olası erken veya normal genel seçim öncesinde artacağı apaçık ortadadır. Böylesine zor bir dönemece doğru girilirken ülkeyi düze çıkarmaya en büyük aday olan CHP ve millet ittifakının atacağı adımlar, çok önemlidir. Yalnızca parti içi değil ittifak içi ilişkiler bile büyük önem taşımaktadır. Bu aşamada ilimizde CHP içindeki hareketlere ve çekişmelere bakmak istiyorum.

KONGRELERE DEĞİL SEÇİME ENERJİ HARCANMALI

18 Nisan 1999 yerel seçimlerinden günümüze tam 5 kez Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanarak yerel ve genel siyasete damga vuran Yılmaz Hoca'mızın desteğiyle, 2010 ve 2017 Anayasa değişiklikleri referandumlarında Eskişehir'imiz turuncu renge karşı hep bayrak kırmızısı rengi korumuş, haklı muhalif duruşunu göstermiştir. Ancak genel milletvekili seçimlerinde ise 7 Haziran 2015 seçimi hariç CHP ilk parti olamamıştır. Burada 7 Haziran ve 3 Kasım 2015 sürecinde olanları ve seçimin nasıl çevirildiğini hatırlayıp ve hele hele 2019 İstanbul yerel seçiminde yaşananları da düşününce iktidarın iktidarını korumak için her şeyi göze alabileceğini görmüş oluyoruz. Önümüzdeki süreçte CHP tüm illerde olduğu veya olabileceği gibi ilimizde de parti içi iktidar mücadelesini bir kenara bırakıp tamamen iktidara odaklanmalıdır. Tüm Türkiye’de CHP içinde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla gereksinim vardır. Delege seçimlerinin genel merkezce 1 yıl ertelenmiş olması bir fırsattır. Delege seçimleri eski defterlerin açıldığı, gruplaşmanın arttığı, eski dostlukların bozulduğu, zoraki yeni dostlukların kurulduğu, bir tarafın kazanıp diğer tarafın kaybetmesiyle küslüklerin ortaya çıktığı ve çoğu zaman olanın bitenin unutulmadığı, ne yazık ki genel, yerel seçimlerden daha fazla emeğin harcandığı seçimler olup; bu enerjiyi önümüzdeki parti içi seçime saklamadan şimdiden doğru yönde kullanmaya başlamak yerinde olacaktır.

YAPARSA YILMAZ HOCA YAPAR

Eskişehir’imizde 2020'nin Şubat ayında yapılan CHP İl Kongresinin yansımaları ve etkileri hâla sürmekte olup artık buna bir son verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Yeni il, ilçe örgütlerinin korona sürecinden dolayı tam sahaya inememeleri veya inselerde partiliyi çalışmalara koronadan dolayı katamamaları, toplantı düzenleyememeleri bu arada partiyi dışardan dizayn etmeye çalışanların, bir grup basının dedikodu mekanizmasını devreye sokup olanı biteni daha da körükleyip büyütmeleri parti içinde neredeyse kutuplaşmaya yol açmış olup buna biran önce el konulmalıdır. Bunu da tek yapabilecek kişi Yılmaz Hoca'mızdır. Bu konuyla ilgili belediye başkanları, il ve ilçe başkanları Yılmaz Hoca'mız tarafından bir araya getirilip varsa kırgınlık ve dargınlıklar rafa kaldırılmalıdır. Belediye başkanları, il, ilçe örgütleri birbiriyle kaynaşmalı, partililerin nasıl harekete geçirileceği düşünülüp önümüzdeki seçimin planları şimdiden yapılmalıdır. 2010 referandumu öncesi il yönetimi, parti içinde mücadele eden eski milletvekili, eski yönetici, eski belediye meclis üyesi, eski adaylar, kanaat önderleri, partili oda başkanları, muhtarlar gibi parti üyesi yaklaşık 40 kişiye görev vermiş ve ekip oluşturup planlanan bölgelerde çalışma yapmalarını istemişti. Hatırladığım kadarıyla 20-25 ekip (Her ekip, 1 ekip başı ve 1 yönetici ile gönüllülerden oluşuyordu) referanduma kadar aralıksız çalışmıştı. Bende kurduğum bir ekiple çalışmalara katılmıştım, dönüşümlü olarak gidilen köylerdekiler böyle bir çalışmaya alışık olmadıkları için şaşırıyorlar ve her giden gruba "daha dün gelindi bize, olsun, siz de hoşgeldiniz" diyorlardı. O zaman Türkiye çapında yüzde 58 evete karşı yüzde 42 hayır çıkan referandumda, Eskişehir’de yüzde 54 hayıra karşı yüzde 46 evet çıkmıştı. Şimdi de benzer şekilde ekipler ve bence tabii ki aşılılardan seçilmiş ekipler oluşturulabilir. Memlekette olan biten gerçekler CHP'nin bakış açısıyla halkımızın ayağına giderek anlatılabilir. İl ve ilçelerdeki mahalle-köy sayısı toplamının 539 olduğunu düşünürsek ve il merkezi içindeki mahallelerin büyüklüğünü de hesaba katarsak, yalnızca yöneticilerin görev almasıyla veya yalnızca onların buraları -o da mecburen hafta sonları- ziyaret etmesiyle ulaşılabilecek yer sayısı çok ama çok az olacaktır. Hatta bazı yerlere o yörenin yapısına göre ittifak yapılan partilerle birlikte işbirliği yapılarak gidilmesi daha uygun olabilir. Hatta ve hatta, CHP Genel Merkezince tüm Türkiye için yapılabilecek ön seçim ve parti içi demokrasi söylemininin dillendirilmesi bile parti içi kaynaşmayı, yıkıcı değil yapıcı rekabeti ve genel seçime yönelik yerel çalışmaları hızlandıracaktır. Artık küçük olsun benim olsun zihniyetini taşıyanlar varsa bunu terketmeli, genelde iktidar olunduğunda şu anda kapalı olan tüm kapıların sonuna kadar açılacağı, liyakata dayalı olarak herkesin işinin ve aşının sağlanacağı, herkesin ayırım yapılmaksızın kucaklanacağı unutulmamalıdır.

Enerjimizi parti içi çekişmelere vererek zamanımızı boşuna harcarsak, küçük olsun benim olsun zihniyetinden kurtulamaz ve yıkıcı rekabete girip parti içinde sivrilenleri harcamaya çalışırsak, oy oranımızı artıramaz yerimizde sayarız. Önümüzdeki genel seçimlerde alınabilecek bir olası yenilgi sonrası belki de bir daha herhangi bir seçim olmayabileceğini, bunun köprüden önceki son çıkış olduğunu da aklımızdan çıkarmamalıyız.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
İsmet Süder 3 yıl önce
Sevgili hocam bu yazıyı senin yazdığına inanmakta zorluk çekiyorum..Ayağına ayağına şıkmışsın..İ.Süder
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@