banner194

06.06.2022, 12:09

Beyaz Miting'de ne yaşadık?

29 Mayıs 2022 Pazar günü Ankara’da düzenlenen “Beyaz Miting”deydik. Ankara Valiliğince miting yeri, 1 ay önceden başvurulmasına rağmen ancak miting gününe yakın belirlenebilmiş ve yürüyüşe müsaade edilmeyerek yalnızca Anıtpark içine izin verilmişti. Bizde Eskişehir Sağlık Meslek Odaları Platformu (hekim, diş hekimi, veteriner hekim, eczacılar) ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ile birlikte 2 otobüsle katılım sağladık.

KAFES GİBİ BİR ALANDA MİTİNG

Türkiye’nin her köşesinden halkın ve ülkemizin sağlığına gönül vermiş, yapılan yanlışları gören; çözüm önerileri olan, herkese eşit, parasız, ulaşılabilir ve nitelikli bir sağlık hizmeti isteyen binlerce sağlık çalışanı halktan kaçırılırcasına kafes gibi bir alana kuş uçurtulmayacak bir şekilde sıkıştırılmış olarak sanki hapsedilmişti. Gençliğimden beri yüzlerce yürüyüşlü mitinge katılmış biri olarak bu açıdan bu miting hiç hoşuma gitmedi. Resmen halktan izole ve gözlerden kaçırılır gibi bir alanda toplanmaya zorlanılmıştık. Havanın çok sıcak olması nedeniyle katılımcıların bir kısmı kurulan platforma uzak gölge alanları tercih ederken yapılan konuşmalar ve sonunda “Kardeş Türküler” grubunun sahne alması sırasında sahneyi izleyenler ve coşkuya katılanların çoğu hep sıcakta kaldı.

SERMAYEYE UCUZ İŞ GÜCÜ HALİNE GETİRİLDİK

Sonuçta bu tür eylemlerde yürüyüş olması gerekli, adrenalin katsayısını ve coşkuyu artırıyor, yürüyüş yaptırılmadığı için şahsen benim adrenalin düzeyim düşük kaldı. Mitinge katılan hekim, diş hekimi, eczacı, veteriner hekim, psikolog, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanları, hemşire, ebe, sağlık memuru, radyoloji teknikeri, teknisyeni, sağlık işçisi hemen herkesin ortak sorunu son 20 yılda ülkemizde sağlık alanında uygulanan yanlış politikalar sonucunda emeğimizin ucuzlatılıp sermayeye ucuz iş gücü haline getirilişimiz ve yaşanan ekonomik sıkıntılardı. 5 dakikada muayeneden, sağlıkta şiddete, kovid 19’un tüm sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılmamasından, özlük haklarımıza, yoksulluk sınırındaki emekli ücretlerine, Aile Hekimlerinin, işyeri hekimlerinin sorunlarından, asistan hekimlerin sorunlarına, baskılara, mobbinge; Sağlık Bilimleri Fakültelerinin kontenjan artırımlarından, uzmanlık eğitimi sorunlarına kadar pek çok konular dile getirildi.

ENKAZ EL BİRLİĞİYLE KALDIRILACAKTIR

Ancak Türkiye’nin dört bir yanından başkente akın eden beyaz önlüklülerin sesi, duyması gerekenler tarafından ne kadar duyuldu bilemiyoruz. Bugüne kadar onlardan bize doğru bir adım bile gelmedi. Oyalama, kandırmaca, aldatmaca, atlatmaca, soğutmaca ne derseniz deyin biz sizin ne olduğunuzu ne yaptığınızı ve nerelere hizmet ettiğinizi biliyoruz; bizlere verilen değeri gayet iyi görüyor ve değerlendiriyoruz. Bizler yılmadan, yorulmadan, bıkmadan, korkmadan taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz ve şuna o kadar çok inanıyoruz ki bizler değil onlar gidecekler ilk seçimi takiben... Ve yine inanıyorum veya inanmak istiyorum ki bunların yerine gelecek iktidar; hangi alanda olursa olsun atacağı tüm adımlarda o alanın ilgili uzman ve meslek odalarına danışarak yol alacak ve bugüne kadar yapılmış olan tahribata bağlı enkaz el birliğiyle kaldırılacaktır.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@