banner194

08.09.2022, 16:20

Devrimci Bay Kemal!

6 Eylül'de CHP, parti grup toplantısını Giressun'da yaptı. CHP, TBMM kapalı olduğu için, parti grup toplantılarını her hafta Anadolu’da başka bir şehirde yapıyor. 

CHP'nin Anadolu'da yaptığı grup toplantıları epey dikkat çekmeye başladı. (Bu konuyu ilerde başka bir yazı konusu yaparız.)

Genelde grup toplantılarında, parti genel başkanları önemli değerlendirmelerde bulunur, halka vermek istediği mesajları da burada haftalık sunuşlarında vermeye çalışırlar.

Mecliste yapılan grup toplantılarında genelde bilgiler genel başkana getirilir, genel başkan bu çerçevede değerlendirme yapar ve mesajlarını verir.

Ancak Anadolu’daki değişik illerde yapılan bu grup toplantılarının fark yarattığını ve yararı, sanırım görülmeye başladı.

Partiye yeni katılımlar oluyor,  bu yeni katılımlar belki de beraberinde yeni fikirler ile geliyor. Kısaca, Kılıçdaroğlu halkın ayağına gidiyor, hem yeni üyeleri tören ile parti rozeti takarak onurlandırıyor hem de yerel sorunları kanaat önderlerinden ilk ağızdan dinliyor. Ardından kurmayları ile sorunları değerlendiriyor, verilecek mesajlar netleşiyor, en önemlisi, sorunların çözümü orada halka açıklanıyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasındaki şu cümleleri çok dikkat çekiciydi:

KILIÇDAROĞLU SÖZ VERDİ

“Kırsalda kimse kalmadı, gençler kalmıyor kırsalda, çünkü çiftçi zarar edince, kırsalda kalmanın mantığı yok, geçinemiyorlar. Şöyle bir düşüncemiz var, onun da taahhüdünü sözünü veriyoruz. Giresunda, bir daha Giressunluların huzurunda o söz veriyorum. Kırsalda çalışan kadınlar ve gençlerin sosyal güvenlik pirimlerini, emekli oluncaya kadar devlet ödeyecek, yani biz ödeyeceğiz, emekli oluncaya kadar”.

Bu cümleleri duyunca, aklıma, 9 Nisan 2022'de yayınlanan, 'Haydi kızlar köyümüze geri dönelim! - Kadınsız tarım ve hayvancılık imkansızdır!' başlıklı yazım aklıma geldi. (O yazıyı okumak isteyenler BURAYA tıklayabilirler)

Çünkü yukarıda linkini verdiğim yazıda, Kılıçdaroğlu’nun az önce aktardığım cümlelerini, ben iktidara hazırlanan muhalefet partilerine öneri olarak yazmıştım. Çünkü gerçekten aklın yolu bir. Tarımsal üretim, her şeyden önce koşulsuz olarak desteklenmeli ki açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalmayalım.

Gerçekten de, Kemal Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri tarım da devrim niteliğindedir.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözü ile köye dönüşler hızlanabilir. Köye dönüş demek, gıdamızı garanti etmek demek, köyde okulların açılması demek, köylerde yeniden sosyal hayatın başlaması demek, şehirlerin yükünü azaltmak demek, ülke olarak 'tarımda kendi kendine yetebilmek' demek. 

En önemlisi de, tarımda çalışan kadınlara ve gençlere prim ödemeden emeklilik hakkı vermek, tarımda bir devrimdir…

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Suat ader 2 yıl önce
Tarım,Türkiye de bugüne kadar uygulanan yanlış ve bilinçsiz,dışa bağımlı,içte ve dışta küresel güçlerin koşullarına göre planlanan bir süreç yaşamıştır.Bügün bu durumu tersine çevirecek iradenin Chp si ile geçmişteki köy ens.projesi ile bilinçlenecek bir eğitim sistemi ile yeniden yapılandıraması ile Dünyanın tarımda örnek alınacak bir ülke olması hiçte uzak değildir
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@