Eskişehir İYİ Parti, yüz yüze eğitim sorunlarına değindi

Eskişehir İYİ Parti İl Başkanlığı Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Aslan, pandemiden sonraki ilk yüz yüze eğitimdeki sorunları aktardı.

EĞİTİM 11.09.2021, 12:18
Eskişehir İYİ Parti, yüz yüze eğitim sorunlarına değindi

Aslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Değerli öğretmenlerimizin ve kıymetli öğrencilerimizin 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayan yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor; bu eğitim-öğretim yılında da değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz. 

Ülkemizin ekonomik, bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda dünyada adından söz ettirmesi, öğrencilerimizin, onları yetiştiren öğretmenlerimizin ve anne babalarımızın sayesinde olacaktır. 

Bizler, öğrencilerimizin sorumluluk alabilen, analiz yapabilen, arkadaşlarıyla sevgi ve saygı temeline dayalı ilişkiler kurabilen sosyal bireyler olarak yetişmesini arzuluyoruz. 

Tüm bu hedeflerimize ulaşabilmek, eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve mevcut başarılarımızı daha ileri noktalara taşıyabilmenin öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile gerçekleşeceğine inanıyoruz. 

İlimizde covid-19 pandemisi ile ilgili çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve velilerimizi salgının zararlı etkilerinden korumak için gerekli tedbirler alındı mı? Alındı ise ne kadar tedbir alındı? 

Öğrencilerimiz için derslik sayılarının yetersizliği nedeniyle tekli eğitim yapılamamaktadır, sınıflarda öğrenci sayıları fazla olduğundan pandemi kuralları yeterince uygulanamamakta ve eğitim kalitesi düşmektedir. 

Alınan tedbirlerin yeterli olduğu kanaatinde değiliz, AK Parti iktidarları döneminde sekiz Milli Eğitim bakanı değiştiği için eğitim sistemimiz allak pullak olmuştur. Öğretmen açığı had safhadadır, Atanamayan öğretmenler, sözleşmeli öğretmenler ve eş durumundan bir araya gelemeyen öğretmenlerimizin durumu işler acısıdır. 

Öğretmenlerimizin durumunun derhal düzeltilmesi ve 3600 göstergenin değerli öğretmenlerimize de verilmesi ekonomik yönden kendilerini rahatlatacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle 2021 – 2022 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz; öğretmenlerimiz ve tüm velilerimiz için verimli geçmesini temenni ediyor; sağlık ve başarı dileklerimi sunuyorum." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@