Bakan İsmailoğlu müjdeyi verdi: Sarıcakaya yolu yıl sonuna kadar tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, uzunluğu 42 kilometre olan Eskişehir-Sarıcakaya yol projesinin 2023 yılında tamamlanacağını duyurdu...

GÜNDEM 18.08.2022, 17:49 19.08.2022, 10:33
Bakan İsmailoğlu müjdeyi verdi: Sarıcakaya yolu yıl sonuna kadar tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir dizi temasta bulunmak üzere Eskişehir'e geldi.

Bakan İsmailoğlu, ziyaret kapsamında Eskişehir-Sarıcakaya yolu inşaat alanına giderek bilgi aldı, incelemelerde bulundu.

İsmailoğlu burada yaptığı açıklamada Eskişehir-Sarıcakaya yolunun yıl sonuna kadar biteceğinin müjdesini verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şunları söyledi:

21,5 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ

"Eskişehir’de devam eden 7 ayrı karayolu yatırımlarından biri olan ve uzunluğu 42 kilometre olan Eskişehir-Sarıcakaya yolunun 5 kilometresi bölünmüş yol olarak önceki yıllarda tamamlanıp hizmete sunuldu. Kalan 37 kilometrelik kesiminin ihalesi tamamlandı. “Yol yapım çalışmasında geçtiğimiz yıl toprak ve sanat yapılarını tamamladık. Bu yıl da 4,5 kilometrelik kesimde bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol yapacağız. Ayrıca, 5,5 kilometre de tek yol yapımı hedefliyoruz. Bu yol projemizi, 2023 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bu yolumuzun yapımı tamamlandığında; zamandan 17,5 milyon lira, akaryakıttan 4 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 21,5 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Bu şekilde, yıllık karbon emisyon salınımı da 863 ton azaltılacak."

Bakan İsmailoğlu'na, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan ve Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam da eşlik etti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@