İbrahim Arslan

İbrahim Arslan

İbrahim Arslan kimdir? İbrahim Arslan'ın biyografisi... İşte İbrahim Arslan'ın anlatımıyla özgeçmişi...

1964 Eskişehir doğumluyum. İlk ve Orta eğitimlerimi tamamladıktan sonra Eskişehir Atatürk Teknik Lisesi Elektrik bölümünden mezun oldum. Lisans eğitimimi Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olarak bitirdikten sonra ikici üniversite kapsamında yine Anadolu Üniversitesi Adalet ön lisans bölümüne kaydımı yaptırdım. Birinci sınıfı tamamlamış olmama karşın eğitimime devam etmeyerek bölümü yarıda bıraktım. 

1986 yılından 1993 yılına kadar Eskişehir’de faaliyet gösteren farklı Tüketim Kooperatiflerinde muhasebe müdürü, müdür olarak görev yaptım.1993 yılından sonra ise 2017 yılına kadar Eskişehir ve Civarı Tüketim Kooperatifleri Birliğinin Genel Müdürü olarak görev yaptım. Yanı sıra Tüm Tüketim Kooperatifleri Merkez Birliği kuruluş çalışmalarına da katkı sağladım ve Merkez Tükobirlik Genel Müdürlüğü görevini üstlendim. 2017 yılında emekli olarak çalışma hayatımı sonlandırdım. Evli, iki oğul ve bir torun sahibiyim. 

12 Eylül sonrası SODEP’le başlayan siyasi yaşamım, 1985 yılında SODEP, HP birleşmesi sonrası SHP’de, 1995 yılında SHP, CHP birleşmesi sonrası ise CHP’de devam etti. 

Bu süre içinde; 1992–1993 yılları arasında SHP il gençlik kolları başkan yardımcılığı, 1995–1998 yılları arasında CHP Eskişehir Merkez ilçe başkan yardımcılığı, 1998–2000 yılları arasında ise CHP Eskişehir Merkez ilçe başkanlığı görevlerinde bulundum. 

CHP Sol Kanat hareketi yürütme kurulunda da devam eden çalışmalarım 2000 yılında yapılan CHP olağanüstü kurultayında Deniz Baykal'ın tekrar genel başkanlığa seçilmesi sonrasında, CHP Merkez ilçe başkanlığı görevinden alındım. 2001 yılında ise CHP üyeliğinden istifa ettim. 

2002 yılından sonra yeni kurulan SHP’de siyasal yaşamım devam etti. 2002-2008 yılları arasında SHP Eskişehir kurucu il başkanlığı ve üç dönem il başkanlığı, 2008-2009 yılları arasında ise SHP PM üyeliği görevlerinde bulundum. 

2009 yerel seçimlerine gidilirken Sayın Yılmaz Büyükerşen'in daveti üzerine Odunpazarı Belediye Meclis üyeliğine seçildim. 2011 yılı Şubat ayında Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen ile birlikte CHP’ye tekrar üye oldum. 

2009-2014 yılları arasında Odunpazarı belediye meclis üyeliği, Denetim Komisyonu ve Plan-bütçe komisyon üyeliği görevlerini yaptım. 

2014 yerel seçimleri sonrası Odunpazarı Belediyesi CHP Meclis üyeliği görevine seçildim. 2014-2018 yılları arasında, farklı zaman dilimleri içinde; CHP Odunpazarı belediye Meclis grup başkan vekilliği, Encümen üyeliği, Denetim Komisyonu başkanlığı ile Plan ve Bütçe Komisyon başkanlığı görevlerini gerçekleştirdim. 

2019 yerel seçimleri sonrası Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyeliği görevine tekrar seçildim. 2019-2022 yılları arasında, farklı zaman dilimleri içinde; Encümen üyeliği, Denetim Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu başkanlığı, Hukuk komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, İlçelere Yatırım İzleme komisyon üyeliği görevlerinde bulundum. Halen bu görevlerim devam etmektedir. 

1990’lı yılarda iki dönem Tez-Koop İş sendikası Eskişehir şube yönetim kurulu üyeliği görevini yaptım. Yaklaşık 25 yıla yayılan amatör müzik yaşamımda Demokratik Kitle Örgütlerince ilimizde düzenlenen çok sayıda etkinlikte sahne alarak katkı sunmaya çalıştım.  

Genel ve yerel seçimler ile seçmen ve nüfus hareketleri üzerine çok sayıda bulgu ve analiz raporum bulunmaktadır. Şehrimizde yayın hayatını sürdüren haber sitelerinde yayımlanan makalelerimin yanı sıra yine Eskişehir’de faaliyet gösteren, Halkevi, Hacı Bektaşi Veli Derneği, Dersimliler Derneği, Esas-Der ve Eskişehirspor üyeliklerim sürmektedir.    

saglisolluhaber.com

10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@