Muharrem Şenel

Muharrem Şenel

1961 Kütahya doğumlu olup annesi Eskişehir’in Avdan, babası Yörük Kırka köyündendir.

Babasının memuriyeti nedeniyle ilk ve orta öğrenimini Balıkesir, Mardin, İzmir illerinde aldı. İzmir Atatürk Lisesi 1979 mezunudur. 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Tıp Doktoru olarak mezun oldu.

Rize’de mecburi hizmet ve Konya Karapınar’da yedek subay askerlik hizmetini tamamlayıp 1989 yılında Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Eğitim Merkezine tayin olarak memleketine dönmüş oldu. Aynı yıl TUS sınavını kazanıp Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Kalp Damar Cerrahisi bölümünde uzmanlık eğitimine başladı. Bu arada üniversitenin adı değişti, 1995 yılında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde ihtisasını bitirip Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı olarak ayrıldı ve Eskişehir SSK Hastanesine tayin oldu. 2000 yılında Türkiye genelinde eğitim hastaneleri dışında ilk kez Eskişehir SSK hastanesinde açık kalp ameliyatı yapan ekibin içerisinde yer aldı.

Siyasete soyunarak 2007 yılında Eskişehir CHP 3. sıra, 2011'de Eskişehir CHP 5. sıra milletvekili adayı oldu. 2008-2010 yılları arasında Tabip Odası Başkanlığı yaptı. Sendika ve çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev aldı.

2009 yılında Yunus Emre Devlet Hastanesinin açık kalp ameliyatlarının rutin olarak yapıldığı bir kalp merkezi olmasında bölüm sorumlusu olarak etkin rol oynadı. 2014 yılında yaşadığı siyasi baskılar sonucunda sürgüne gönderilmek istenince devlet memurluğundan emekliye ayrılmak zorunda kaldı.

Eskişehir’de özel bir hastanede meslek yaşamını sürdürürken 2015 yılında bağımsız milletvekili adayı oldu. Seçimden kısa bir süre sonra CHP’ye geri döndü. 2017 yılında siyaseten Tabip Odası faaliyetleri nedeniyle çalıştığı özel hastaneden işine son verilince, 13 ay süreyle İzmir’de bir özel hastanede çalışmak zorunda kaldı. 2018 yılında Eskişehir’de yeni açılan bir özel hastaneden davet alınca şehrine geri döndü, Tabip Odası faaliyetlerine aralık vermeden devam etti ve 2022 Nisan ayında yapılan oda seçimlerini Çağdaş Hekim Grubundaki arkadaşlarıyla birlikte kazanarak bir kez daha Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı seçildi.

Muharrem Şenel, evli ve 2 çocuk babası olup özel bir hastanede çalışmaya ve sağlık alanındaki olumsuzluklara karşı mücadeleye devam etmektedir.

saglisolluhaber.com

10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@