Eskişehir'de belediye işçileri hükümete seslendi!

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Günay Ayaz, belediye işçilerine kadro istedi... İşçiler Ulus Anıtı önünde protesto gösterisi yaptı...

PROTESTO 21.09.2022, 18:08 21.09.2022, 18:10
Eskişehir'de belediye işçileri hükümete seslendi!

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Eskişehir Şube'sine kayıtlı işçiler, Eskişehir Ulur Anıtı önünde protesto gösterisi yapıtılar. 

"Belediye şirket işçisi kamu işçisidir" diyen işçiler, zorunlu emekliliğin kaldırılmasını, 52 günlük tediye ikramiyesinin verilmesini ve Kadro hakkının tanınmasını istediler.

İşçiler adına açıklama yapan Genel İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Günay Ayaz, şu ifadelere yer verdi:

'AYRIMCILIK SON BULSUN'

"Bu koşullar altında ayrımcılık, güvencesizlik ve eşitsizlik yayılmaya devam ediyor. Belediye şirket işçiler de uzun zamandan beri büyük bir eşitsizlik ve ayrımcılığa maruz bırakılıyor, işçiler için bu ayrımcılığın, eşitsizliğin ve adaletsizliğin adı ‘Kadro Aldatmacası’dır. Sendikamız söz konusu ayrımcılık ve adaletsizliğe karşı, ‘Belediye işçileri de kamu işçisidir’ diyerek eylemler basın açıklamaları yaptı. Her eylemimizde ve açıklamamızda; ‘Gerçek kadro istiyoruz, belediye işçileri kamu işçisidir. Ayrımcılık son bulsun haklarımız verilsin’ dedik.

'İŞÇİLERİN ADI DÜZENLEMELERDE GEÇMİYOR'

Siyasal iktidar tarafından çalışanlara yönelik yapılan ya da yapılması planlanan kısmi düzenlemelerde belediye işçilerinin adı bile ne yazık ki geçmiyor. Kamu işçileri ve kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemelerden belediye işçileri yararlanamıyor ve düzenlemelerin dışında tutuluyor. Kamu hizmetleri bir bütün olup merkezi ya da yerel ayrımı olmaksızın kamu çalışanları (işçi/memur) eliyle yürütülür. Kamu çalışanlarının işçi ya da memur ayrımı yapmaksızın, merkezi ya da yerel hakları iyileşecekse toplu olarak iyileştirilmelidir. Bu durumdan hem hükümet hem de belediye işverenleri sorumludur.

'450 BİN İŞÇİ AYRIMCILIĞA UĞRUYOR'

696 sayılı KHK ile beraber kamuda çalışan taşeron işçilerden merkezi idarede bulunanlar doğrudan kadroya geçerken, belediyelerde çalışan işçiler ise ne yazık ki kadro yerine belediye şirketlerine geçiş yapmıştır. Bu durum 450 bine yakın belediye işçisinin ayrımcılığa uğramasına ve hak mağduriyetine neden olmuştur. Bunun en somut emeği, kamu işçilerinin yararlandığı 52 günlük ilave tediye hakkından belediye şirketlerinde çalışan işçilerin yararlanmamasıdır. Belediye şirketlerinde çalışan işçilerin ilave tediye hakkı olmaması hukuksuzdur. Bu mağduriyet bir an önce sona erdirilmeli ve belediye şirketlerinde çalışan işçiler de diğer işçiler gibi kadroya geçirilmelidir. Gelin bu mücadeleyi hep birlikte büyütelim. Gelin sesimizi hep birlikte yükseltelim. Hükümet ve belediye işverenleri belediye işçilerinin bu sesine kulak vermelidir. Belediye şirket işçilerine kadro ve ilave tediye hakkı istiyoruz. Taşerondan kadroya geçen işçilerin zorunlu olarak emekli edilmesini kabul etmiyoruz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Selin 2 yıl önce
Biz geldik sizin yaniniza bize yardımcı olun dedik durumumuzu anlattik yardımcı olun dedik sizde belediyeden taraf oldunuz.sendika olarak bir yarariniz olmadı.işten zorla istifa edilerek cikarmalarina goz yumdunuz hic bir hak vermediniz.simdi de protesto mu yapiyorsunuz.kendi çıkarınız için.
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@