banner298

banner194

Eskişehir'de CHP'liler emniyete çağırıldı!

Eskişehir'de CHP'lilere polise mukavemetten soruşturma açıldı... CHP'liler Eskişehir Emniyet Müdürlüğü önünde toplantı... Recep Taşel'den flaş açıklama...

PROTESTO 29.03.2022, 13:18
Eskişehir'de CHP'liler emniyete çağırıldı!

Bugün Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye giden CHP'liler adına açıklama yapan CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"12 Şubat 2022 tarihinde halkın katılımıyla gerçekleşen ve herhangi bir sivil toplum örgütü veya siyasi parti etkinliği olmayan ‘Zamlar Geri Alınsın’ yürüyüşü kapsamında polise mukavemet ve 2911 sayılı Kanuna muhalefetten, parti üyelerimiz hakkında soruşturma açılmıştır. Bugün Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne ifade için geldik. 

100 KİŞİYE SORUŞTURMA

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ortadadır. Halkımız yapılan zamlara olan tepkisini ifade etmek için o gün bir araya gelmiştir. Zamlardan bu ülkede yaşayan herkes şikayetçidir. Sadece yürüyüş yapıp ve basın açıklaması yapmak isteyen Eskişehir halkına, Valiliğin talimatı ile ‘güvenlik’ gerekçesi nedeniyle emniyet güçleri engel olmuştur. Orada bulunan vatandaşlarımız herhangi bir taşkınlık yapmamış, demokratik hakları olan yürüyüş ve protesto haklarını kullanmak istemişlerdir. Ancak gelinen durum itibari ile Eskişehir genelinde yaklaşık 100 kişi hakkında soruşturma açılmıştır. 

'MÜCADELEMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

Son zamanlarda temel ihtiyaç maddelerine yapılan fahiş zamlar sadece bugün ifadeye çağırılan muhalefet partisi üyelerini değil, siyasi görüş fark etmeksizin ülkemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızı derinden etkilemektedir. Binalarımıza afişler astık kaldırdınız, sosyal medyadan soru sorduk ifadeye çağırdınız, zamları protesto ettik vatandaşlarımız hakkında soruşturmalar açtınız, ancak bütün bu engellemelerine rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz; onların sesi olmak için, halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Demokratik toplum mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@