Eskişehir'de çocuklar tehlikede! Mahalleli isyan etti: İlla bir çocuğun ölmesi mi gerekiyor?

Sevinç Mahallesi’ndeki çocuk oyun parkı önündeki yol ölüme davetiye çıkarıyor… Vatandaşlar çözüm istiyor ve kurumların ilgisizliğinden dolayı isyan ediyor… İşte ayrıntılar…

PROTESTO 08.06.2022, 15:14 09.06.2022, 18:22
Eskişehir'de çocuklar tehlikede! Mahalleli isyan etti: İlla bir çocuğun ölmesi mi gerekiyor?

SAĞLI SOLLU HABER ÖZEL - MERVE AKMAN 

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sevinç Mahallesindeki tek çocuk oyun alanı özelliği taşıyan parkın önünden geçen yol tehlike saçıyor.

Ağır tonajlı araçların, belediye otobüslerinin ve otomobillerin yoğun olarak kullandığı yolda herhangi bir uyarı levhası bulunmadığı gibi, araçların hızlı seyir halinde olması ölüme adeta davetiye çıkarıyor.

Sevinç Mahallesi sakinleri, çocuk parkının yanına acilen hız tümsekleri yapılması gerektiğini belirterek “Çözüm için illa bir çocuğun ölmesi mi gerekiyor” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Mahalle sakini Devran Karatay yaptığı açıklamada, “köyümüzün tek çocuk parkı var. Çocuk parkının bulunduğu sokak, köyün en işlek bölümlerinden bir tanesi. Belediye otobüsleri ve kamyonlar başta olmak üzere her türlü araç geçiyor. Arabaların hızını azaltacak bir tümseğe ihtiyacımız var” dedi.

GİTMEDİĞİM KURUM KALMADI

Hız tümseği için ulaşabildikleri tüm kurumlara talepte bulunduklarını aktaran Karatay, “bu konuda danışmadığımız, sıkıntımızı iletmediğimiz kurum kalmadı. Yerel yönetimlere, muhtara, ilgili kent konseyine gittik ama yine de sonuç alamadık” diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@