Eskişehir'de kadınlar yürüdü!

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu Üyeleri bir araya gelerek gece yarısı alınan 'Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını' protesto ettiler.

PROTESTO 22.03.2021, 14:38
Eskişehir'de kadınlar yürüdü!

Yapılan açıklamada, “Anayasa’nın 104’üncü maddesine göre Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile temel hak ve kişi hakları düzenlenemez. Dolayısıyla insan haklarını düzenleyen İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle feshedilmesi hukuka aykırıdır” denildi.

İsmet İnönü ile Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi kesişiminde yer alan bir AVM'nin önünde toplanan kadınlar yaptıkları açıklamada, 2021 yılının ilk 79 gününde 77 kadının öldürüldüğünü belirterek, alınan kararın yok hükmünde olduğunu ifade ettiler. Grup adına açıklama yapan Pınar Çelik Arpacı, “Anayasa’nın 104’üncü maddesine göre Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile temel hak ve kişi hakları düzenlenemez. Dolayısıyla insan haklarını düzenleyen İstanbul Sözleşmesi’nin cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle feshedilmesi hukuka aykırıdır. Anayasaya aykırı olan bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu bir uluslararası insan hakları sözleşmesinin feshi yok hükmündedir. Kadınlar arkasından çekilmedikçe İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir” dedi. Açıklamanın ardından kadınlar, sloganlar eşliğinde İsmet İnönü Caddesinde yürüdüler.

Sağlı Sollu Haber

 

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@