Eskişehir'de memurlardan miting çağrısı!

KESK Eskişehir üyeleri bir araya geldi, 19 Aralık Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısında bulundu.

PROTESTO 13.12.2021, 18:37
Eskişehir'de memurlardan miting çağrısı!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından Hamamyolu Caddesinde yapılan açıklamada, ülkenin gidişatının iyi olmadığına vurgu yapıldı.

Yoksulluğa dikkat çekmek için 19 Aralık'ta Ankara'da miting yapılacağını ve herkesi bu mitinge davet eden KESK adına açıklama yapan Umut Özge Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Birkaç gün önce Kamu emekçileri mücadele tarihinin yapı taşı, fiili meşru mücadelenin açık adresi konfederasyonumuz KESK’in 26. Yaşını geride bıraktık. Artık bir o kadar güvenle inanmışlıkla yolumuza devam edeceğiz. En başından bugüne “Hak verilmez, mücadele ile alınır” ilkesinden taviz vermeden yol aldık. Bundan sonra da rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiğimiz mücadele bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Bugün tüm emekçiler için büyük bir buhranın içinden geçiyoruz. Her geçen gün artan pahalılığın yanında demokratik haklarımızın geriletildiği, yok sayıldığı, baskının zulmün ağırlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal bunalım gittikçe derinleşmiştir. Yıllardır patronlardan yana yürütülen; borçlanmaya, dış finansmana, ranta, spekülasyona, betonlaşmaya dayalı model çoktan iflas etmiştir.

Ancak sağlam hiçbir çarkı kalmayan bu bozuk düzenin enkazı işçisinden kamu emekçisine, asgari ücretlisinden emeklisine, çiftçisinden küçük esnafına halkın yüzde 99’una yıkılmak istenmektedir. Bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkese, hepimize biçilen rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olma rolüdür. Dolayısıyla bugün bütün işçiler ve emekçiler için birleşme ve mücadeleyi yükseltme günüdür. Yarından tezi yok büyük bir özveri ve kararlılıkla bütün iş yerlerinde emekçilere ulaşma mücadeleye davet etme günüdür. Başkaca yolumuz yoktur.

Gün; bu toprakları emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin filizlendiği topraklara çevirme günüdür. Gün; sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı omuza omuza verme günüdür. Gün yıllardır parçalanıp, bölünen, yok sayılan milyonların hak ve özgürlükleri için birleşme günüdür. Bunun bir adımı olarak artık yeter demek için alanlara çıkıyoruz. Kamu emekçilerine, işçilere, işsizlere, güvencesiz çalışanlara, kadınlara, emeklilere, esnaflara, gençlere, “geçinemiyoruz” diyen tüm kesimlere sesleniyoruz.

19 Aralık 2021 Pazar günü Ankara’da düzenleyeceğimiz mitinglerde buluşalım. Bize reva görülen kara kışı baharına çevirmek için, işsizliğe, yoksulluğa hayır demek, Emekten halktan yana bir bütçe için birleşelim."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@