Eskişehir'de sağlıkçılar iş bırakıyor!

Eskişehir Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) dikkat çeken bir karara imza attı... Sağlıkçılar yarın iş bırakacak... İşte detay...

PROTESTO 14.12.2021, 15:38
Eskişehir'de sağlıkçılar iş bırakıyor!

Eskişehir Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, hayat pahalılığı, yoksulluk ve sağlıkçılar arasında ayrıştırma olduğu iddiasıyla yarın Eskişehir iş bırakacak.

SES Yönetim Kurulu adına konuya ilişkin açıklama yapan Birtürk Özkavak, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz gözlerimizin önünde her geçen gün daha da yoksullaşıyor. Emekçiler artan hayat pahalılığı altında eziliyor.

Sağlık alanındaki büyük sorunlar derinleşerek sürüyor. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak bizler de ekonomik çıkmazın yanında, yoksullaşmanın yanında düşük gelirler, baskı, şiddet, değerbilmezlik, angarya, mobbing baskısıyla karşı karşıyayız. Bir taraftan halkın sağlık ihtiyaçlarını çözmeye çalışıyoruz. Bir taraftan pandemiyi durdurmaya çalışıyoruz. Ama artık takatimizin ve sabrımızın sonuna geldik.

Yetkililer çözüm üretmek yerine, çalışanları bölerek, yapay ayrımlar, suni gündemler yaratarak, bizi yoksulluğa, geleceksizliğe, mahkûm etmeye çalışıyorlar. Mesleklerimize değer vermedikleri gibi, bunu bölmenin bir aracı haline getirmeye çalışıyorlar. Oysa biz SES olarak, kurulduğumuz günden beri, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklarını sonuna kadar alması için, herkesin hak ettiği ücretleri alması için mücadele ediyoruz. Bundan hiçbir zaman geri durmayacağız. Birbirimize değil, mesleklerimizin özgünlüğünü, değerini bilmeyenlere, bize saygı duymayanlara karşı duracağız. Bilimden ve örgütlülüğümüzden aldığımız güçle mücadele edeceğiz.

Genel merkezimiz 15 Aralık 2021 Çarşamba günü başta TTB olmak üzere işkolumuzdaki emek ve meslek örgütleri ile birlikte haklarımız için is bırakma kararı almıştır. Biz de haklarımızı savunmak için daha öncede söylediğimiz gibi “SAĞLIK BİR EKİP İŞİDİR” G(Ö)REVDEYİZ diyerek alanlarda yerimizi alacağız. Bir kez daha tüm taleplerimizi dile getireceğiz.

15 ARALIK ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 12.30 DA ESKİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE EYLEME DESTEK VEREN EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİYLE BİRLİKTE YAPILACAK BASIN AÇIKLAMASINA KATILACAĞIZ."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@