Eskişehir'de Türk Metal işçileri ayakta!

Eskişehir’de Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uyuşmazlık sürüyor... Türk Metal işçileri bu nedenle Eskişehir Ulus Anıtı'nda toplantı, protesto gösterisi yaptı... İşte detay...

PROTESTO 24.12.2021, 18:00
Eskişehir'de Türk Metal işçileri ayakta!

İşveren sendikası olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), yapılan son oturumda, Türk Metal Sendikası’nın 29,57’lik zam teklifine karşılık ilk 6 ay için yüzde 12, diğer 6 aylık periyotlar için enflasyon oranında artış önerdi. Türk Metal Sendikası bu teklifi yeterli bulmadı. Daha iyi bir teklif bekleyen Türk Metal Sendikası, eylemlere başladı.

Eskişehir Ulus Anıtı önünde toplanan işçiler, protesto gösterisi yaptılar.

Eylem sırasında açıklama yapan Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir, şu ifadelere yer verdi:

Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir

'ZAFER BİZİM OLACAK'

"Mücadelemize herkes şahit olsun. Burası Eskişehir. Herkes bilsin ki: Bizler, nasıl gık demeden Türk ekonomisinin yükünü çekiyorsak, en imkânsız günlerde bile üretiyorsak, aynı inanç ve kararlılıkla mücadele etmesini de iyi biliriz. Hem de çok iyi biliriz. Eskişehir, işçilerin emekçilerin şanlı tarihine sahne oldu. Eskişehir, Türk Metalli emekçilerin zaferlerine tanıklık etti. Kardeşlerim, Türk Metalci yiğit metal işçileri, şimdi yeni bir mücadeleye hazırlanın. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan günlere geliyoruz. Kol kola girmeye, safları sıklaştırmaya hazır olun. Kardeşlerim, emek mücadelesi her zaman zorlu olmuştur. Bu sefer de işimiz kolay olmayacak. Onun için, daha önce olmadığımız kadar bir ve beraber olalım. Hariçten seslere kulağımızı tıkayalım. Sadece Genel Merkezden gelen bilgilere itibar edelim. Bunları yaparsak, emin olun ki; zafer bizim olacak. Yolumuz açık olsun, Allah yardımcımız olsun."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@