banner298

banner194

Eskişehirliler çileden çıktı: Ölüm yolu artık yapılsın!

Eskişehir'de ‘ölüm yolu’ olarak anılan Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunun ‘bölünmüş yol’ olarak tamamlanması için Seyitgazililer imza kampanyası başlattı.

PROTESTO 22.12.2021, 15:52 23.12.2021, 23:13
Eskişehirliler çileden çıktı: Ölüm yolu artık yapılsın!

Eskişehir'de en fazla trafik kazasının yaşandığı ve onlarca yurttaşın yaşamını yitirdiği ‘ölüm yolu’ olarak bilinen Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunda kış mevsiminin başlamasıyla birlikte yaşanan kazalar artarken, bir hafta içinde meydana gelen 20’den fazla kazada 2 kişi yaşamını yitirdi.

Aynı yolda 11 yılda meydana gelen 815 kazada, 1362 kişi yaralanırken 30’dan fazla insan da yaşamını yitirdi.  Yıllardır yaptıkları çağrılar ve basın açıklamaları ile seslerini duyuramaya calışan Seyitgazililer yolun yapılması için şimdi de imza kampanyası başlattı.

Millet İttifakı bileşenlerinden olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti ve Saadet Partisi ilçe başkanları öncülüğünde başlatılan imza kampanyası ile yıllardır tamamlanmayan Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunun ‘bölünmüş yol’ olarak tamamlanması ve hizmete sunulması isteniyor.

Kampanyaya CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de destek verdi. Seyitgazi halkı, “Bir imza da sen ver, ‘ölüm yolu’ son bulsun” çağrısında bulunurken, “Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunda artık insanlar ölsün istemiyoruz! Yıllar oldu bu yol hala tamamlanmadı. Bizim suçumuz ne? Bu yolu tamamlayın” dedi.

 “BİR İMZA DA SEN VER, ‘ÖLÜM YOLU’ SON BULSUN!”

Seyitgazi’de siyasi partilerin ilçe başkanları öncülüğünde bir araya gelen halk, başlattıkları imza kampanyası ile tüm Eskişehir’e “Bir imza da sen ver, ‘ölüm yolu’ son bulsun!” çağrısında bulundu. CHP İlçe Başkanı İsmet Ayrancı, İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Kılıçarslan ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Sayan öncülüğünde başlatılan kampanyaya, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe’de destek verdi.

11 YILDA 1362 KİŞİ YARALANDI!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Valiliği’ne teslim edilmek üzere başlatılan imza kampanyası dilekçesinde son 11 yılda meydana gelen 815 kazada 1362 yurttaşın yaralandığı belirtilirken; 30’dan fazla kişinin de yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Eskişehir’de ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılan Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolu yıllardır tamamlanmadığı için yolda her yıl yüzlerce ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası yaşanmaktadır. Eskişehir’imizin Güney’de yer alan illerimiz ile ulaşımı en kısa bağlantı yolu olan Seyitgazi-Kırka-Afyonkarahisar üzerinden sağlanmaktadır. Seyitgazi-Afyonkarahisar il sınırı arası tek şerit ve virajlardan oluşan 55 km’lik bu yol üzerinde sık sık kazalar meydana gelmektedir.  Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, aynı yol üzerinde sadece bir hafta içinde meydana gelen kaza sayısı 20’den fazladır. İnsanlarımızın daha güvenli bir yolculuk yapabilmesi ve artık ölümlü kazaların yaşanmaması için bu yolun ‘bölünmüş yol’ olarak bir an önce tamamlanması ve hizmete sunulmasını saygılarımızla arz ederiz.”

MİLLET İTTİFAKI’NIN İLÇE BAŞKANLARINDAN ÇAĞRI

CHP Seyitgazi İlçe Başkanlığı’nda başlatılan imza kampanyası için tüm Eskişehir’e çağrıda bulunan ilçe başkanları, kampanyaya destek istedi.

CHP: “YOL YAPILANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ!”

CHP İlçe Başkanı İsmet Ayrancı, “Bugün üç ilçe başkanı bir araya geldik. Yolumuz yapılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Yıllardır bu yol yarım kaldı. Afyon’a kadar geldi, Seyitgazi’ye girdi kesildi. Bu yolda kazalar olmaya devam ediyor. İmza kampanyamızı başlattık. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

SAADET PARTİSİ: “HAKKINIZI HELAL EDİN’ DİYEREK YOLA ÇIKIYORUZ!”

Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Sayan, “Bu yol herkesin kullandığı, ortak bir yol! Afyon’dan, Antalya’ya giden herkes bu yoldan gidiyor. Yollar dar olduğu için sıfır hata kabul etmiyor. Artık evden çıkarken ‘hakkınızı helal edin’ diyerek yola çıkıyoruz. Bu kampanyanın sonuna kadar arkasındayız” diye konuştu.

İYİ PARTİ: “HAKSIZ HİZMET ENGELİNİ HAK ETMİYORUZ”

İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Kılıçarslan, “Bugün Millet İttifakı’nın ana omurgalarından ilçe başkanları bir araya geldik. Seyitgazi’mizde, Eskişehir’mizde haksız bir hizmet engelinden dolayı Afyon il sınırının bitimine kadar oto yollar duble yol! Ama Eskişehir il sınırına başladığı andan itibarın neredeyse artık köy yolu gibi. Biz 2021-2022 yılına giriyoruz. Biz bunları hak etmiyoruz. Biz Eskişehir’den Meclis’e Milletvekili gönderdik. AK Parti iktidarından bu hizmeti bekliyoruz. Bu hizmetin başlatılması için imza kampanyası başlatıyoruz. Meclis’e, Bakanlıklara kadar görüşüp bunun mücadelesini vereceğiz” açıklamasını yaptı.

ÇAKIRÖZER: “SEYİTGAZİ BU ÜLKENİN ÜVEY EVLADI DEĞİLDİR!”

İmza kampanyasına destek veren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, “Sadece Seyitgazi’nin, Eskişehir’in değil aynı zamanda Türkiye’nin ayıbı haline gelen Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunun artık  yapılmasını istiyoruz” dedi.  Çakırözer yol üzerinde sadece 1 günde 8 kaza, bir haftada 20’den fazla kazanın meydana geldiğini söyleyerek, “Yine ölü ve yaralılar var. Artık bu yolun yapılması lazım. Onun için bu şehirde siyaset yapan partilerin temsilcileri bir arada bir imza kampanyası başlatılmasını istiyoruz. Binlerce imzalı bir dilekçeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunacağız. İlk imzaları ilçe başkanlarımızla başlattık ama inanıyorum önümüzdeki günlerde bu imza binleri, onbinleri bulacak. Artık bu yol ayıbından Seyitgazi, Eskişehir, Türkiye kurtulacaktır. Afyon’dan çıkıyorsunuz yola Afyon il sınırına kadar kaymak gibi, Eskişehir il sınırından sonra başlıyor ölüm yolu! Bu kabul edilemez. Artık buna ‘dur’ demeliyiz. Seyitgazimiz bu ülkenin üvey evladı değildir! Bu ülkenin her tarafına, Edirne’den Van’a kadar yol yapılıyorsa Seyitgazi’mize de bu yol yapılmalıdır. Bunu biz Seyitgazi halkı ile başaracağız. İnanıyoruz Ankara’dakiler de bu çığlığa sağır kalmayacaklardır” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI TEPE: “BİR AN ÖNCE BİTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Yol üzerinde bir günde yüzlerce aracın seyahat ettiğini söyleyen Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ise şöyle konuştu:

“Biz yıllar boyunca yolun duble yol şeklinde olması yönünde taleplerimizi ilettik. Bugüne kadar karşılık görmedi. Afyon Gazlıgöl sınırıdan sonra, bu tarafa geçtiğimizde bizler çok üzülüyoruz. Hem ölümlü, hem yaralamalı, hem maddi hasarlı kazalar oluyor. Bu da bizi etkiliyor. Bütün Seyitgazili hemşehrilerimize imza kampanyasına destek olmaları çağrısında bulunuyorum. Bu sadece Seyitgazi’yi ilgilendiren mesele değil, özellikle Antalya tarafına, İzmir tarafına giden bütün yolcularımızı ilgilendiren mesele. Geçen hafta olan kazada Afyon’dan Eskişehir’e doğru gelen, Eskişehir’denAfyon’a doğru giden farklı plakalı araçlar kaza yaptılar. Biz özellikle bütün Türkiye’nin konusu olan bu yolun bir an önce yatırım programına alınmasını ve bir an önce de bitirilmesini istiyoruz.”

MUHTARLAR VE ESNAFA ÇAĞRI

Önceki yıllarda seslerini duyurabilmek için kazaların meydana geldiği yolu kapatarak basın açıklaması yapan Seyitgazi halkının çağrılarına duyarsız kalınmış, yol yatırım programına dahi alınmamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Eskişehir ziyaretinde yolun yapılacağına ilişkin açıklama bekleyen Seyitgazililer yine çağrılarına yanıt alamadı. Son bir haftada 20’den fazla kazanın yaşanmasının ardından bölge halkı çareyi ‘imza kapmanyası’ başlatmakta buldu. 

Kampanyanın başlamasının ardından Milletvekili Çakırözer ve beraberindeni heyet, ilçe merkezinde gerçekleştirdikleri ziyaretlerde kampanyaya destek istedi. Türkiye Muhtarlar Derneği Seyitgazi Şubesi’nde ilçe muhtarlarıyla bir araya gelen heyet, ilçe esnafını da ziyaret ederek yolun bir an önce tamamlanması için imza kampanyasının bitirilmesini istedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@