Kazım Kurt: Suç duyurusunda bulunacağız!

71 Evler'de semt pazarı açılması engellenmişti. Pazarın açılmasını Pazarcılar Odasının engellediği iddia edilmişti. Halk isyan etti. Kazım Kurt ilk kez konuştu.

PROTESTO 17.07.2021, 14:26 18.07.2021, 16:16
Kazım Kurt: Suç duyurusunda bulunacağız!

ÖZEL HABER

Eskişehir’de yaklaşık 2 yıldır semt pazarı kurulmayan 71 Evler mahallesinde yaşayan vatandaşlar alışveriş için çevre mahallelere gidiyor. Odunpazarı Belediyesi’ne yapılan başvurular sonucunda gerekli izinlerin alınmasıyla mahallelerinde semt pazarı bekleyen vatandaşlar, güne şokla başladı. Sabah erken saatlerde Odunpazarı Belediyesi’nin belirlediği pazar alanına gelen vatandaşlar, pazarcı esnafının tezgahlarını açmadığını gördü. İddialara göre Eskişehir Pazarcılar Odası tarafından tezgah açması engellenen pazarcılar kamyonlarının içinde bekledi. Durumu gören halk ise isyan etti.

Zaman zaman çevik kuvvet polislerinin müdahale ettiği olay sonrası Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Sağlı Sollu Haber'e konuştu.

'GEREKİRSE ÜRETİCİLERLE ANLAŞIR O PAZARI AÇARIM'

Başkan Kurt, şu ifadelere yer verdi: "Halk gelmiş, bizden pazar istemiş. Ne yapalım, halkın isteğine kulak mı tıkayalım? Elbette vatandaş ne istiyorsa biz yerine getireceğiz. Hatta bakın, oraya pazarcıların gelmek istediğini biliyorum. Velev ki bazı nedenlerden dolayı gelemezlerse de gider üreticilerle anlaşır, o pazarı üreticilerle açarım. Çünkü ben solcu, sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak halktan yanayım. Bu arada mahkemece durdurma talebide reddoldu. Yani her şey aynı zamanda yasal. Peki, biz ne yapacağız bu engellemeye karşılık? Savcılığıa suç duyurusunda bulunacağız."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@