SES Eskişehir Şubesi Dr. Senem Keser'e sahip çıktı

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Akar, Dr. Senem Keser'i şikayet etmiş, Keser hakkında soruşturma başlatılmıştı... SES tepki gösterdi... İşte haber...

PROTESTO 10.03.2023, 15:06
SES Eskişehir Şubesi Dr. Senem Keser'e sahip çıktı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından yapılan basın açıkamasında, şu ifadelere yer verildi:

Eskişehir ilinde Aile Sağlığı Merkezinde görevli Aile Hekimi Dr. Senem Keser’in hasta bilgi ekranında Mustafa Kemal Atatürk’ün genel veciz sözü olan 'Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz' ve şu anki Cumhurbaşkanının hekimlerin ülkemizi terk etmesine ilişkin duruma karşı söylediği ve tüm halkımızı derinden üzen 'Giderlerse Gitsinler' şeklinde sözü yaşadığımız ve tüm toplumu her yönüyle olumsuz etkileyen afet sonrası verilen hizmetlerin yetersizliğine ilişkin medyada yer alan tespitlerle hepimizi üzüntüye sevk eden, öfkelendiren durumlara ilişkin olağan tepkilerin dışa vurumu olarak da değerlendirilmesi gereken 'Deprem bölgesindeki çadırları su basmış. Haberiniz var mı?' yazıları fotoğraflayıp Twitter’da provakatif bir şekilde paylaşan, afetin etkisiyle ilimizi de etkileyen eğitim sorunları, çalışanların dertleriyle uğraşması gereken Memur-Sen il temsilcisi aynı zamanda Eskişehir Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanının paylaşımını Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı ihbar kabul etmiş olup; binlerce kayıtlı hastası olan ve bugünlerde hizmete aralıksız devam etmesi gereken sağlık emekçisi Aile Hekimi Dr. Senem Keser hemen karakola götürülmüş, ardından acil olarak ön inceleme, soruşturma usul ve teamülleri de yok sayılarak Sağlık Müdürlüğüne çağrılmış  adli ve idari soruşturma açılmıştır.

Adli soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılan Aile Hekimi ne yazık ki Sağlık Müdürlüğünce, gerekçeler mesleğinin ifa etmesine engel olmamasına rağmen, kamu yararı gözetilmeden açığa alınmıştır.

Biri toplumuzun gönlünde olumlu, diğeri hafızamızda olumsuz iz bırakan sözler üzerinden düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı olarak anlam çıkarmak, ayrıca deprem bölgesindeki çadırlara yağmur suları basması vb. durumlar tüm basında haber olarak yayınlanmışken bu iafadeyi-ifadeleri daha yürürlüğe girmemiş dezenformasyon yasası kapsamındaki suçlar içine sokmaya çalışmak, açıkça suç yaratmaya çalışmak işgüzarlıktan başka bir şey değildir.

Ayrıca afet bölgesinde ve afetzedelerin yerleştiği yerlerde, yeni yapıldığı halde yıkılan hastaneler, sağlık birimlerine ilişkin yüzlerce şikayet ve yapılması gereken adli, idari soruşturma, yüzlerce sağlık emekçisi kayıp ve ölmüşken bir tane yetkiliyi dahi görevden almayan, soruşturma açmayan Sağlık Bakanlığı tweet atıldıktan 2-3 saat sonra yıldırım hızıyla Ankara’dan müdahalae ile, müfettiş atayarak Aile Hekiminin hemen açığa alınması da manidardır.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eskişehir Şubesi olarak Dr.Senem KESER'in ifade özgürlüğü kapsamında olan ve içinde bulunduğumuz şartlarda dışa vurumu olarak değerlendirilecek yazıları nedeniyle başlatılan keyfi, yerinde olmayan soruşturmayı, mesleğini ifa etmesine engel teşkil etmeyen nedenlerle açığa alınmasını, kayıtlı hasta ve hizmet alanların mağdur edilmesini kınıyoruz. Aile Hekimi Dr.Senem KESER’in derhal görevine iade edilmesini talep ediyoruz.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@