Bakan Dönmez'den muhalefete 7 Kocalı Hürmüz benzetmesi

Enerjiİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir Öğretmenevi’nde AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Vefa Buluşmasında açıklamalarda bulundu. 

SİYASET 30.04.2023, 14:00 30.04.2023, 14:09
Bakan Dönmez'den muhalefete 7 Kocalı Hürmüz benzetmesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir Öğretmenevi’nde AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Vefa Buluşması”nda açıklamalarda bulundu. 

AK Parti iktidarının milletin iktidarı olduğunu belirten Dönmez, “AK Parti’de bayrak mücadelesi, bayrağı hakkıyla teslim etmek vardır. Bayrağı teslim ettiğine destek vardır. Vefa vardır. İhlas vardır. Samimiyet vardır. Bu çatı altında hiçbir zaman bozgunculuğa, hizipçiliğe yer olmadı. Herkes terinin son damlasına kadar gayret etti. Hırs, heva, heves, iç çekişme, kişisel ajandalar, menfaatler… Hiçbir zaman bu kapıdan içeri girmedi. Girmeyecek de. Çünkü bizler bir davaya gönül koyduk” diye konuştu. 

Sahada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK kadrolara büyük bir güven olduğunun altını çizen Bakan Dönmez, muhalefetini ise eski Türkiye’yi yeniden canlandırmayı vaat ettiğini aktardı. 

“7 Kocalı Hürmüz misali 7 ayrı ses. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler”

Muhalefetin akıl tutulması yaşadığını aktaran Dönmez, “Bugün terörü aklama, terörü iktidara taşıma gayretinde olan bir muhalefetle muhatabız. Terör yuvasını yerle bir etmek için yapılan operasyona karşı çıkan bir muhalefet var. Terörün belini kıran savunma sanayinin aldığı yolu küçümseyen bir muhalefet var. Biz terörü milletimizin gündeminden çıkardık. Muhalefet ise terör ve terör yandaşlarını savunmaktan, onlara arka çıkmaktan zerre imtina etmiyor” ifadelerini kullandı. 

Muhalefet cephesinde 6’lı masanın gizli ortakları olduğuna da işaret eden Dönmez, “Ha şu ara gizleme ihtiyacı da duymuyorlar o da ayrı. Neymiş efendim 7 ayrı cumhurbaşkanı yardımcısı olacakmış. 7 Kocalı Hürmüz misali 7 ayrı ses. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler. Her biri ayrı telden çalıyor. Biri diyor ki daha halamı ikna edemedim CHP’ye oy vermeye. Beriki diyor ki bizim tabanımız zaten CHP’ye oy vermez ben bunu dedim. Aslında bakmayın bunların görünürde 7 olduğuna. HDP genel başkanı ve eş başkanı da var.” dedi. 

“Bugün kendi geleceğine dair kararları kimseden icazet almadan yapan bir Türkiye var”

Bakan Dönmez, 14 Mayıs seçimlerinin önemine değinerek milletin desteğiyle AK Parti’nin büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşünün şahlanarak devam edeceğini söyledi. 

AK Parti’nin iktadarları boyunca millete dev hizmetler kazandırdığını belirten Dönmez, şöyle konuştu:

“İşte milletin otomobili TOGG yollarda. Karadeniz gazını karada yaktık, yakında evlerimizde. Nükleer santral inşallah 1 sene içinde elektrik üretimine başlayacak.  TANAP, TürkAkım devreye aldık. 2 yer altı doğal gaz depolama tesisimiz, 2’si kara 3’ü deniz 5 LNG tesisimizi işletmeye aldık. Bor karbür tesisimizi açtık. 81 şehrimize doğal gazı götürdük. Altın üretiminde, madenlerimizin üretiminde Cumhuriyetin rekorlarına imza attık. Üniversitesi olmayan şehrimiz kalmadı. Ayasofya’yı tekrar ibadete açtık. Taksim Camini inşa etti. Başörtüsü yasağını kaldırdık. Savunma sanayinde geldiğimiz noktayı muhalefet görmese de tüm dünya takdirle izliyor. İHA’ları, SİHA’ları, Kızılelma’yı, Gökbey’i, Atak helikopterini, Altay tankını, TCG Anadolu uçak gemisini ve daha nicelerini yaptık. Milli uydumuzu yaptık. Uzay çalışmalarında biz de varız dedik. Karabağ bugün özgürse, Libya’da bugün Türkiye’nin gücü varsa bunlar geldiğimiz noktayı bütün şeffaflığıyla gösteriyor. 20 yılda yaptıklarımızı saymaya ne bizim nefesimiz yeter, ne de anlamaya muhalefetin vizyonu. Onlar laf üretir, biz iş üretiriz. Onlar lafla peynir gemisi yürütür, biz Fatih’le, Yavuz’la, Kanuni’yle, Abdülhamid Han ile milletimizin geleceğini inşa ederiz. Onlar önüne konulanı okur, kulaklarına fısıldananı söyler, biz milletimizin sesine kulak veririz. Bugün artık birilerinin oyunlarına figüranlık yapan Türkiye yok. Kendi geleceğine dair kararları kimseden icazet almadan yapan bir Türkiye var.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@