İstifa sonrası Recep Taşel'den ilk açıklama: İkna etmeye çalıştım!

Son dakika... CHP İl Başkanı Recep Taşel, CHP eski Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer'in istifasından sonra ilk kez konuştu. İşte detayı...

SİYASET 05.05.2021, 15:50 07.05.2021, 23:44
İstifa sonrası Recep Taşel'den ilk açıklama: İkna etmeye çalıştım!

ÖZEL HABER

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 25.-26. dönem Eskişehir Milletvekili olan ve aynı zamanda Parti Meclisi Üyesi görevini yürüten Prof. Dr. Gaye Usluer, sabah saatlerinde partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. Usluer istifa sonrası Sağlı Sollu Haber'e yaptığı açıklamada "Duygusal bir karar olmadığını net ifadelerle söylemek isterim. Tam anlamıyla uzun zaman düşünülerek alınmış bir karar" ifadelerine yer vermişti. 

Gaye Usluer'in istifası sonrası gözler CHP Eskişehir İl Başkanlığı'na çevrildi. Partinin İl Başkanı Recep Taşel'den ilk açıklama geldi. 

Başkan Taşel, Sağlı Sollu Haber'e yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

'İstifa kararının kesin olduğunu söyledi' 

"Gaye Hanım’la, istifasını açıklamadan önce sabah saatlerinde telefonla görüştük. Detaylı istişare ettik. Bana, istifa kararını almadan önce uzun zaman düşündüğünü söyledi. Ben, il başkanı olarak, Gaye Hanım’ı uzun süre ikna etmeye çabaladım ve kararını hiç olmazsa akşama kadar gözden geçirmesini rica ettim. Ancak Gaye Hanım, istifa konusunda kararının kesin olduğunu söyledi. 

'İstediği an yuvaya dönebilir' 

Partimiz için önemli bir kayıp olduğunu söyleyebilirim. Ancak kişisel düşüncesine de saygımız var. Tabii Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısının, herkese açık olduğu gibi Gaye Usluer’e de her an açık olduğunu vurgulamak isterim. İstediği an, yuvaya dönebilir." 

Recep Taşel, Gaye Usluer'in bundan sonraki siyasi tercihi konusunda bilgisi olmadığını da ifade etti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@