Murat Özcan'dan şok açıklama: Büyükşehir Belediyesi tarım arazilerini imara açmak istiyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Büyükşehir Belediyesi'nin 140 bin dönümlük tarım arazisini imara açmak istediğini duyurdu.

SİYASET 15.08.2023, 12:46
Murat Özcan'dan şok açıklama: Büyükşehir Belediyesi tarım arazilerini imara açmak istiyor!

Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar ile görüşen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan, dikkat çeken değerlendirmelerine devam ediyor.

Son açıklamasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 140 bin dönümlük tarım arazisini imara açmak için bakanlığa talepte bulunduğunu duyuran Murat Özcan, aynı belediyenin URAYSİM Projesi'ni engellemek için 700 dönümlük arazi için dava açtığına vurgu yaptı. URAYSİM Projesi'nin başka illerin iştahını da kabarttığının altını çizen Özcan, projeyi belediyelerin engelleme girişimlerine rağmen Eskişehir'de gerçekleştireceklerini kaydetti. Özcan ayrıca dönüşüm problemlerine de değinerek; Fevzi Çakmak, Esentepe, Sütlüce, Yeşiltepe, Huzur, Yenidoğan, Erenköy, Karapınar ve Gündoğdu mahallelerinin yıllardır neden dönüştürülemediğini sordu.

İşte Murat Özcan'ın o ifadeleri:

BELEDİYE 140 BİN DÖNÜM TARIM ARAZİSİNİ İMARA AÇMAK İSTİYOR

"Uluslararası anlamda ülkemize ve Eskişehir’imize değer katacak bir URAYSİM Projesi var. Belediye bu projeyi engellemek için de elinden geleni yapıyor. Şimdi Sayın Bakanımızın dediği gibi biz bu projeyi yapacağız. Şimdi belediye nasıl bir algı yapıyor? URAYSİM Projesiyle bütün Alpu Ovası zarar görecek diye algı yapıyor. Ama bunun hiçbir gerçekliği yok. Orada 700 dönümlük bir arazi proje için kullanılacak, rayların döşeneceği alan. Alpu Ovası’nın yalnız ve yalnız yüzde  0,5’i kadar bir alandan bahsediyoruz. Peki buna rağmen, doğayı pek sevdiklerini iddia edenler ne yaptılar biliyor musunuz? Söğütönü’nü, Batıkent’i, Kızılyer’i kim imara açtı? Oralar tarım arazileriydi. Kime hizmet eder bu tarz arsalar? Ekonomik durumu üst seviyede olan insanları ilgilendirir. Bakın belediye şu an ne yapıyor biliyor musunuz? Bakanlıktan 140 bin dönüm arazinin imara açılmasını talep ediyor. Bakın, 700 dönümlük bir alan için, hem de faydalı bir proje için kullanılacak bir alan için çevreci kesilenler, tam 140 bin dönümlük araziyi imara açmak istiyorlar. 140 bin dönüm nerede, 700 dönüm nerede? Herkes elini vicdanına koysun.

URAYSİM PROJESİNİ BAŞKA ŞEHİRLER KAPABİLİR

Şimdi URAYSİM Projesi Türkiye'de çok önemli bir proje olmasına rağmen birçok şehir, ‘ya siz istemiyorsanız bize verin biz bu işi istiyoruz’ diyor. Özellikle Konya'nın, Adapazarı'nın talep ettiği bir projeyi, biz Eskişehir’de zorla yapmaya çalışıyoruz. Ama belediyelerin engeliyle karşı karşıya kalıyoruz.

FEVZİ ÇAKMAK, ESENTEPE, SÜTLÜCE, YEŞİLTEPE, HUZUR, YENİDOĞAN, ERENKÖY, KARAPINAR, GÜNDOĞDU YILLARDIR NEDEN DÖNÜŞTÜRÜLEMEDİ?

Bakın tarım çok kıymetlendi, bir beka sorunu haline dönüştü. Artık daha çok tarım dışı alanlar; özellikle hazine ve belediye arazilerine uydu kentler, köy kentler ile bu şehrin gelişmesini sağlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Bir yeri açtık diye oradan devam etmek zorunda değiliz. Ama bu konu ile ilgili herhangi bir projede bu zamana kadar belediyelerde görmedik. Diğer taraftan dönüşüm projelerini eleştiriyoruz. 20 yıldan beri bir dönüşüm projesi yapmadınız diyoruz. Şimdi vergi dairesinin orada Gündoğdu'da 3 blok yapıyor, küçük bir müteahhidin bile yapabileceği kadar. Şimdi göreceksiniz önümüzdeki günlerde, o 3 blok sanki bütün Gündoğdu'yu kurtarmış gibi, dönüştürmüş gibi algı yapılacak. Biz de dedik ki yani burası ne için 15 yıldan beri yetkinizde ve dönüştüremiyorsunuz? Bakın Fevzi Çakmak'tan tutun Esentepe’ye, Sütlüce'ye bakın, Yeşiltepe'ye bakın, bu tarafta Huzur, Yenidoğan, Erenköy, Karapınar, Gündoğdu'ya bakın. Yani buralar dönüştürülürse Eskişehir'in herhangi bir konut sorunu olamaz, sanayi çarşısı da öyle. Ama bunlar çok tabii emek isteyen şeyler. Belediyeler bu konu ile ilgili çok emek sarf eden işlere maalesef bu zamana kadar ilgilenmediler, algıyı yönettiler sadece. Engelleniyoruz, hükümet ile alakası var, kurumlar izin vermiyor, şu var bu var.

CEKETİMİZİ KOYSAK KAZANIRIZ DİYENLER İLE BU ŞEHİR İÇİN HAYALLERİ OLANLAR YARIŞACAK

Ayrıca arsa maliyetinin düşük olduğu yerlere ihtiyacımız var bizim. Koskoca inşaatı daire başına 1 milyon liraya mal ediyorsunuz. Sadece tek başına arsa bir milyon lira getiriyor. Biz de diyoruz ki bunu minimize etmemiz lazım. Yani yüzde 25'lere yüzde 30'lara en az düşürmemiz gerekiyor, bununla ilgili imar alanları açılması gerekiyor. Ama burada algıyı yönetmek adına yapılan işlerin içerisinde bir medya faktörünü gözden kaçırmayalım. Sosyal medyada da bu konu ile ilgili algıyı nasıl yönettiklerinin formüllerini de gözden kaçırmayalım. Ama gerçek olan bir şey var ki bu şehir sadece algı ile yönetiliyor olabilir ama şehrin kaybettiklerini algılar geri getirmez. Herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. Önümüzdeki seçimde bu algıyı yönetenler ve ceketimizi koysak kazanırız mantığıyla hareket edenler ile bu şehirde hayalleri olan projeleri olan insanlar yarışacaklar."

Murat Özcan: Eskişehir'in hayrı için büyü bozulmalı! - Okumak için BURAYA tıklayın.

- Murat Özcan: Kazım Kurt'un mazereti kalmadı! - Okumak için BURAYA tıklayın.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@