Ülker Can

Ülker Can

1963'te Eskişehir'de doğdu. İlk ve orta eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 1986 yılında Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olan Can, üç yıl süreyle SSK hastanesinde eczacılık yaptıktan sonra kendi eczanesini açtı. Can  9. Bölge Eskişehir Bilecik Eczacı odasında bir dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Aktif siyaset hayatına AK Parti’de başlayan Ülker Can, Eskişehir teşkilatında İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı ve Kadın Kolları Başkanlığı, Genel Merkez  Kadın Kolları MKYK üyeliği  görevlerinde bulundu.

2009 Yerel seçimlerinde Merkez Odunpazarı İlçesinden birinci sıra il genel meclis üyesi olarak seçildi. İl genel meclisinde İl Genel Meclis Başkan Yardımcılığı ve Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerini de yürüten Can, Köyleri Hizmet Götürme Birliği ve doğum evi hasta hakları kurulunda da görev aldı.

2011 Genel Seçimlerinde 3. sıra Eskişehir Milletvekili adayı olan Can, 24. dönem AK Parti Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 38 yıl aradan sonra Eskişehir’in ilk iktidar partisi bayan vekili olan Can, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal işler Komisyonu üyesi, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesi, Dopingle Mücadele Komisyonu Üyesi, Slovenya Dostluk Grubu Başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır. AK Parti Tekirdağ İl Koordinatörlüğü görevini de sürdüren Can, Azize Sibel Gönül Başkanlığında Kurulan Genel Merkez Kadın Kolları Yönetiminde Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevindedir.

Orta düzeyde İngilizce bilen Can, evli ve bir çocuk annesidir.

saglisolluhaber.com

10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@