Üç yıl içerisinde büyük Eskişehir depremi bekleniyor!

Eskişehir Fay Zonu hangi mahallelerden geçiyor? Eskişehir'de hangi alanlar tehlike altında? Eskişehir'de ne zaman deprem olacak? Arif Anbar kaleme aldı...

YORUM 09.02.2023, 10:30 15.02.2023, 16:29
Üç yıl içerisinde büyük Eskişehir depremi bekleniyor!

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde gerçekleşen deprem felaketinin ardından gözler, deprem olması muhtemel illere çevrildi. Bu illerden bir tanesi de Eskişehir. Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar bugün kaleme aldığı yazısında, Eskişehir'deki deprem gerçeğini gözler önüne serdi.

İşte o yazı:

"Üç gündür depremle yatıp kalkıyoruz.

Çok üzgünüz ve çok öfkeliyiz; bunun dışında duygularımızla ilgili ifadeler aktarmanın yersiz olduğunu düşünüyorum, ajitasyona, duygu sömürüsüne lüzum yok!

Üç gündür deprem gerçeğini, ne yapılması gerektiğini, Eskişehir’de olası bir depremde nasıl bir tehditle karşı karşıya kalacağımızı anlatmaya çalışıyorum

*

Bugün, deprem olan illerde geçmiş yıllarda çalışmaları olan, Eskişehir’in deprem haritasına ilişkin de ciddi araştırmalar yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Can Ayday ile İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Orkun Kılıç’ın görüşlerine yer vereceğim.

*

Konusunda uzman olan iki isimle, ES TV’de uzun bir sohbet gerçekleştirdik.

Şimdi, o uzun sohbetin can alıcı noktalarını maddeler haline getirerek özet olarak paylaşıyorum ve bugünlük MIH sütunlarını kapatıyorum…"

- Yazının tamamını okumak için BURAYA tıklayın...

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@