ETO'dan yeni proje: Discover Eskişehir!

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Discover Eskişehir isimli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor... Başkan Metin Güler'den detaylı bilgi... İşte ayrıntılar...

EKONOMİ 29.03.2022, 20:55 30.03.2022, 17:46
ETO'dan yeni proje: Discover Eskişehir!

Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO) Mart ayı Meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

ETO Başkanı Metin Güler, odanın başlatacağı Discover Eskişehir (Eskişehir’i Keşfet) projesi hakkında bilgi verdi.

Güler, Projenin tanıtımına 80 bin civarında Eskişehirli ve Emirdağlı'nın yaşadığı Belçika’da başlayacaklarını söyledi. Discover Eskişehir ile Avrupa’da yaşayan son kuşak yurttaşları Eskişehir’e getirmek ve Eskişehir’in sağlık ve kültür turizmini geliştirmek istediklerini belirten Güler, yalnızca oradaki Türk vatandaşlarını değil, Türk yurttaşların Belçika’daki komşularını, iş arkadaşlarını, tanıdıklarını ve yabancı turistleri de Eskişehir’e getirebilmeyi amaçladıklarını söyledi. 

'Sağlık turizmi kümelenmesinin oluşmasına öncelik vereceğiz'

Discover Eskişehir ile genç ve yeni nesil yatırımcılara ulaşmayı, ticaret ve turizm bakanlığının desteğiyle de sağlık turizmi kümelenmesi kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Güler, hastaneler, klinikler, fizyoterapi merkezleri, turizm acenteleri, otellerden oluşacak sağlık turizmi kümelenmesi çalışmalarına hız vereceklerini dile getirdi. ETO’nun bu doğrultuda Belçika’da bir dizi temas ve toplantı gerçekleştireceğini kaydeden Güler, STK temsilcileriyle, siyasetçilerle, seyahat acenteleriyle, basın kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini belirtti. Ayrıca bu kapsamda Eskişehirli paydaşlarıyla bir araya getirmek üzere Nisan ayında Belçika’daki seyahat acentelerini Eskişehir’e davet edeceklerini ve 3 günlük program gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. Eskişehir’in çok nitelikli bir sağlık ve kültür turizmi alt yapısı olduğunu belirten Güler, bu potansiyeli harekete geçirmek için çalışacaklarını söyledi. Güler konuşmasının ardından Discover Eskişehir ile gündeme dair soruları cevaplandırdı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@