Jale Nur Süllü'den kendisine yapılan hakarete ilişkin flaş açıklama!

Kaymaz'a "Maden Atık Depolama Tesisi" yapılması için gerçekleştirilen ÇED toplantısında olay çıkmıştı... CHP'li Jale Nur Süllü değerlendirme yaptı...

PROTESTO 29.04.2022, 16:51 29.04.2022, 17:19
Jale Nur Süllü'den kendisine yapılan hakarete ilişkin flaş açıklama!

ÖZEL HABER

Kaymaz Mahallesi’nde Koza Altın Madeni işletmeleri tarafından yapılması planlanan "Maden Atık Depolama Tesisi" için mahallelinin katılımı ile ÇED toplantısı gerçekleştirilmek istendi.

Toplantı sırasında olay çıktı, CHP Eskişehir Milletvelili Jale Nur Süllü'ye ağır hakaretler edildi, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy'un üzerine yüründü.

Konuya ilişkin Sağlı Sollu Haber'e konuşan CHP'li Jale Nur Süllü, Kaymaz'da yaşananları özetledi.

İşte, Süllü'nün aktardıkları:

- "Eskişehir Kent Konseyi, Eskişehir Çevre Derneği, Eskişehir Borosu, Eskişehir Tabip Odası da ÇED toplantısına katıldı."

- "Toplantıya firma çalışanlarını getirmişler. Firma çalışanlarıyla sağlıklı bir ÇED toplantısı olabilir mi? Ben ‘firma çalışanlarıyla bu iş olmaz” deyince işletme yöneticisi bana hakaretler etti ve ‘terbiyesizlik yapma, ölçülerini bil, asabımı bozma benim, ahlaksız kadın’ gibi kabul edilemez ifadeler kullandı."

- "Jandarmaya adamdan şikayetçiyim diyorum, jandarma bana diyor ki savcılığa başvurun. Bu arada İşletme Müdürü de AKP’den Beypazarı Belediye Başkan Aday Adayı olmuş bir dönem."

- "Bakın bize hiçbir konuda net bilgi vermiyorlar. Kaymaz’daki madenin bitmek üzere olduğu duyumları geldi bize. Buradaki atık tesisi Çanakkale’den getirilecek maden için yapılıyor. Çanakkale’de atık tesisinin yapılmasına yürütmeyi durdurma geldi. Dolayısıyla oradaki madeni buraya getirip burada ayrıştırıp Kaymaz’ı mahvedecekler."

- "Orada çalışanların büyük bölümü de Eskişehir’in dışından getirilen işçiler. Kaymaz’da yaşayıp da çalışan pek yok."

- "Toplantı sırasında vatandaşlar ‘ağaçlar kurudu, nefes alamıyoruz, sağlığımızı kaybediyoruz’ dedi. Bunun üzerine firma çalışanları vatandaşları susturmaya çalıştı."

- "Bizim karşı çıktığımız şey madencilik faaliyeti değil. Doğa, insan ve hayvan sağlığına kötü etki edecek şekilde madenciliğe karşı çıkıyoruz biz."

- Burası aynı zamanda deprem riski olan bir bölge ve yer altı suları da Kaymaz’ın yanından geçiyor. Su kaynaklarını ve toprağı kirletecekler. Gıda krizi kapıda, gıdaya erişemediğimiz zaman, üretemediğimiz zaman biz altın mı yiyeceğiz Allah aşkına? Burada yaptıkları vahşi madencilik."

- "Diyorlar ki ‘biz buraya düğün salonu yaptık, buradaki her şeyi biz yaptık.' Kardeşim sağlığımı yitirdikten sonra ne yapayım düğün salonunu."

Nuray Akçasoy isyan etti: Jandarma bizim güvenliğimizi nasıl sağlamaz! Okumak için:  https://www.saglisolluhaber.com/protesto/nuray-akcasoy-isyan-etti-jandarma-bizim-guvenligimizi-nasil-saglamaz-h7810.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@