Nuray Akçasoy isyan etti: Jandarma bizim güvenliğimizi nasıl sağlamaz!

Kaymaz'a "Maden Atık Depolama Tesisi" yapılması için gerçekleştirilen ÇED toplantısında olay çıkmıştı... Başkan Nuray Akçasoy neler yaşandığını anlattı...

PROTESTO 29.04.2022, 16:11 01.05.2022, 21:46
Nuray Akçasoy isyan etti: Jandarma bizim güvenliğimizi nasıl sağlamaz!

ÖZEL HABER

Kaymaz Mahallesi’nde Koza Altın Madeni işletmeleri tarafından yapılması planlanan "Maden Atık Depolama Tesisi" için mahallelinin katılımı ile ÇED toplantısı gerçekleştirilmek istendi.

Toplantı sırasında olay çıktı, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy'un üzerine yüründü, CHP Eskişehir Milletvelili Jale Nur Süllü'ye ağır hakaretler edildi.

Konuya ilişkin Sağlı Sollu Haber'e konuşan Başkan Nuray Akçasoy, Kaymaz'da yaşananları anlattı:

Akçasoy, şu ifadelere yer verdi:

'PROVOKASYON İÇİN HAZIRLIKLI GELMİŞLER'

"Toplantı bu sabah saat 10.00 sıralarında Kaymaz’daki düğün salonunda başladı. İçeri girerken olmaması gereken bir şey fark ettik. Kaymaz’da yaşayan vatandaşların yanı sıra aşağı yukarı 50 kişilik bir maden işçisi grup da içerdeydi ve en ön sıralara oturtulmuşlardı. Bunun yanı sıra sendika yöneticisi ve işletme yöneticileri de oradaydı. Bir kere o toplantıya madende çalışan işçilerin getirilmemesi gerekiyor. Ve anlattık ki, bir provokasyon için hazırlıklı gelmişler.

HİKMET ÇELİK'E TEPKİ GÖSTERDİ

Belli şeyler anlatıldıktan sonra soru cevap bölümü başladı. Vatandaşlar yeni maden atık depolama tesisinin yapımını istemediklerini söylediler, Kaymaz’daki ağaçların kuruduğunu, çevresel zararın çok fazla olduğunu söylediler. Vatandaşların bu serzenişleri ve yerinde sorularına Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik cevap veremedi elbette ve konuyla alakası olmayan şeyler söyledi. Bizler de düşüncelerimizi paylaşmak isteyince Hikmet Çelik, “siz niye geldiniz ki buralara” dedi.

'İŞLETME YÖNETİCİSİ PROPAGANDA YAPTI'

Vatandaşlar soruları ve düşünceleriyle bunları iyice köşeye sıkıştırmaya başlayınca, işte o ön sırada oturan işçiler homurdanmaya başladı. Ardından ayağa kalkarak toplantıyı provoke etmeye başladılar. Ardından İşletme yöneticisi yetkisi olmamasına rağmen kalktı kürsüye çıktı, nutuk atmaya ve propaganda yapmaya başladı, bununla beraber oraya özellikle getirilen maden işçileri de iyiden iyiye cesaretlendi.

'JANDARMA GÖREVİNİ MAALESEF YAPMADI'

Bu noktada Jandarma görevini maalesef yapmadı. Jandarmanın orada yapması gereken şey, orada olmaması gereken ancak bilinçli getirilen işçileri salonun dışına çıkarmaktı, ancak bunu yapmadı. Bu jandarma, toplantıya girerken bizden GBT alan jandarma, ama orada gözle görülen bir provokasyon karşısında hiçbir şey yapmadı.

'İL MÜDÜRÜ ÖFKELİ İŞÇİLERİ CESARETLENDİRDİ'

Bu sırada Nur Hanım’ın (Jale Nur Süllü) üzerine yürüyüp hakaretler etmeye başladılar. Toplantıya katılım gösteren diğer arkadaşlarımızın da üzerine yürüyüp hakaretler ettiler. Bunu gören Jandarma yine bir şey yapmadı. Hikmet Bey de hiçbir müdahalede bulunmadığı gibi “tiyatrocular geldi yine, düzeni bozuyorlar” diyerek öfkeli işçileri cesaretlendirdi. Böyle bir şey olabilir mi? Ardından Hikmet Bey, “toplantıyı bitiriyorum” dedi ancak bizler işçilerin çıkarılarak toplantıya devam edilmesi gerektiğini, ÇED sürecine ilişkin sorular sormak istediğimizi, toplantının sağlıklı bir biçimde yapılarak tamamlanmasını istedik. Ancak bunu yapmamayı tercih ettiler, karışıklığın devam etmesini görmezden geldiler.

'HİÇBİR CAN GÜVENLİĞİMİZ YOKTU'

Nihayetinde toplantı salonundan dışarı çıktık. Burada da provokatif grup müdahalelerine devam ettiler, benim ve arkadaşlarımın üzerine yürüdüler, hakaretler ettiler. İşletme Müdürü ise koruma ordusuyla beraber gelmiş zaten ve giderken de provokatif grubun tezahüratlarıyla desteklendi. Bu noktada bizim ise hiçbir can güvenliğimiz yoktu. Orada Güvenlik Gücü görevini yapmadı, bizi korumadı, bu durum da bizi korkuttu açıkçası. Devletin güvenlik görevlileri gözle görülür bir olaya nasıl müdahale etmez, nasıl bizim can güvenliğimizi sağlamaz?

'HİKMET BEY'E SUÇ DUYURUSUNDA BULUNABİLİRİZ'

Jale Hanım ile de bir değerlendirme yaptık olay sonrası. Hikmet Bey’e de suç duyurusunda bulunabiliriz, çünkü görevini hiçbir biçimde yerine getirmedi. Ve şunu da üzülerek söylüyorum: ÇED değerlendirme toplantısı gerçekleştirilemediği halde olayları bahane gösterip raporu sunmuş gibi kabul ettirebilirler maalesef."

Jale Nur Süllü'den kendisine yapılan hakarete ilişkin flaş açıklama! Okumak için: https://www.saglisolluhaber.com/protesto/jale-nur-sullu-den-kendisine-yapilan-hakarete-iliskin-flas-h7811.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@