CHP Odunpazarı'nda yeni yönetim belli oldu!

CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Gül Aldemir atanmıştı... Aldemir yönetimini oluşturdu... İşte detay...

SİYASET 05.01.2023, 12:35
CHP Odunpazarı'nda yeni yönetim belli oldu!

CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Gül Aldemir atanmıştı. Aldemir, yönetim kurulunu oluşturdu.

İşte CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'nın yeni yönetimi:

Gül Aldemir yönetimi oluşturduktan sonra ilk kez açıklama yaptı. Başkan Aldemir, şunları kaydetti:

EŞİTLİK MÜCADELESİNE VURGU YAPTI

"Ülkemizin kurucusu Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini kadın erkek bir arada kurduğumuzu vurgulamış ve şöyle demiştir: ‘Dünyada hiç bir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim diyemez.' Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; hepimizi özgürleştiren laiklik ilkesine sımsıkı sarılıyoruz. Eşitlik mücadelesini kadın-erkek bir arada veriyoruz. 

'TÜRKİYE KADINA ŞİDDETTE BİRİNCİ SIRADA'

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün 2019 yılı verilerine göre; Türkiye kadına yönelik şiddette 1. sırada yer alıyor. Ülkemizde, her 10 kadından 4'ü hayatında en az 1 kez erkek şiddetine maruz kalıyor. Bu düzeni değiştirmenin tek yolu eşitlikçi politikalardan geçiyor. Bizler, kadınların eşit temsil edildiği demokratik, laik bir Türkiye'yi yeniden inşa etmeye kararlıyız.”

'KIZ ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKKINI GÜVENCE ALTINA ALACAĞIZ'

Temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, düşüncelerin özgürce ifade edildiği, din ve vicdan özgürlüğünün, kadın haklarının, çevre haklarının güvence altına alındığı özgürlükçü bir sistem inşa edeceğiz. Kız çocuklarının eğitim hakkı güvence altına alacağız."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@