OEDAŞ’ta yapay zekanın bugünü ve geleceği konuşuldu

10 yıl sonra yapay zeka insandan daha yüksek bilişsel yeteneklere sahip olacak 

TEKNOLOJi 27.11.2023, 12:17 27.11.2023, 12:21
OEDAŞ’ta yapay zekanın bugünü ve geleceği konuşuldu

​Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, gelecek, finans, teknoloji gibi konularda alanında uzman isimlerin katılımıyla düzenlediği BizEnerji Buluşmaları kapsamında Strateji ve İnovasyon Danışmanı Mustafa İçil’i ağırladı. Yapay zekanın iş hayatına etkileri hakkında bilgi veren İçil, yapay zekanın analiz yapma, karar verme ve öngörülerde bulunma konusunda giderek daha başarılı olduğunu ancak iş hayatında temel stratejilerin belirlenmesi ve kritik kararların verilmesinde insanların rolünün tartışılmaz olduğunu söyledi. İçil, yapay zekanın birçok alanda insandan daha yüksek bilişsel yeteneklere sahip olacağı yapay genel zeka (AGI) seviyesine ulaşmasına ise en az on yıl olduğunun öngörüldüğünü ifade etti.

Enerji sektöründe geleceğin akıllı teknolojilerini geliştirme vizyonuyla büyük veri ve yapay zekayı odağına alarak dijital dönüşüme odaklanan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), bu sürece tüm departmanlarından çalışanlarını dahil ettiği çeşitli etkinlik ve eğitimler düzenliyor. OEDAŞ bu doğrultuda son olarak, yapay zekanın bugünü ve yarınının konuşulduğu bir etkinlik gerçekleştirdi.

OEDAŞ’ın BizEnerji Buluşmaları kapsamında düzenlediği etkinliğe, uzun yıllar Microsoft, Apple ve Google firmalarında satış ve pazarlama stratejilerinden sorumlu yönetim rollerinde görev alan ve son on yıldır Strateji ve İnovasyon Danışmanı olarak çalışmalarını sürdüren Mustafa İçil katıldı. 

Yapay zeka öğrenme aşamasında

Yapay zekanın iş hayatına etkileri hakkında bilgi veren İçil, yapay zekanın analiz yapma, karar verme ve öngörülerde bulunma konusunda gittikçe daha başarılı olmasına rağmen iş hayatında temel stratejilerin belirlenmesi ve kritik kararların verilmesinde hala insanların rolünün tartışılmaz olduğunu söyledi. İçil, yapay zekanın şu anda öğrenme aşamasında olduğuna, birçok alanda insandan daha yüksek bilişsel yeteneklere sahip olacağı yapay genel zeka (AGI) seviyesine ulaşmasına ise en az on yıl olduğunun öngörüldüğüne dikkat çekti. 

İçil ayrıca OEDAŞ çalışanlarının yapay zeka teknolojisine yönelik sorularını da yanıtladı. BizEnerji buluşmaları önümüzdeki dönemde farklı konu ve konuklarla devam edecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@