Eskişehir'de eğitimciler ayakta: Meslek Kanunu Tasarısı kadüktür!

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi üyeleri 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı' içerisinde eğitimcilerin taleplerinin olmadığını savunarak protesto gösterisi yaptı...

PROTESTO 01.02.2022, 14:00 01.02.2022, 14:16
Eskişehir'de eğitimciler ayakta: Meslek Kanunu Tasarısı kadüktür!

Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, şu ifadelere yer verdi:

"31 Aralık 2021 tarihinde TBMM’ye sunulmasından bu yana eğitim emekçilerinin gündemini oluşturan Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı, eğitim çalışanlarının ve sendikaların tamamına yakınının eleştirilerine rağmen bugün TBMM Genel Kurulu gündemine getirilecektir. Öğretmenlerin yüzde 96'sının onaylamadığı bu tasarı derhal geri çekilmelidir. Bu tasarıda eğitim emekçilerinin talepleri yoktur. Gerçek bir meslek kanunu yapılmak isteniyorsa, ILO-UNESCO ortak belgesi olan Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı doğrultusunda adımlar atılmalıdır. Bu tasarıyı hazırlayanlar unutmamalıdır ki, öğretmenlik uzmanlık mesleğidir. Bu temel gerçeği kimse yok sayamaz.Öğretmenlik Kariyer mesleği olamaz. Ekonomik taleplerimizi kariyere ve sınava endeksleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifini kabul etmemiz mümkün değildir. 3600 ek göstergeyi seçim malzemesi olarak gören anlayışın hazırladığı bu tasarı kabul edilemez. Anayasa aykırı olan, eşit işe eşit ücret politikasını ortadan kaldıran bu tasarı kadüktür. Çünkü Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin getirdiği Adaylık Değerlendirme Komisyonu, aday öğretmenlerin iş güvencesini tehdit etmektedir.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan

'ÖĞRETMEN BOYUN EĞMEZ'

Eğitim Sen olarak diyoruz ki, bu tasarının maddelerinde ücretli, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler arasındaki ayrımı görmeyen, ataması yapılmayan öğretmenlerin acısını hissetmeyen, KHK’lı öğretmenlerin haksız ve hukuksuz ihraçlarına kayıtsız kalan, kariyer basamaklarına indirgenmiş, özel sektördeki emek sömürüsüne son veren, liyakatı öne çıkaran maddeler yoktur. Okullarda mesleki dayanışmayı ortadan kaldıracak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifini kabul etmiyoruz. Tarihe mücadele ile kazınmış, son sözümüzü söylüyoruz: Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@