banner194

02.08.2022, 16:07

'CHP'li olarak DSP'li Büyükerşen'e oy verdim!'

Murat Kahyaoğlu ile söyleşimin ilk, ikinci, üçüncü ve dördüncü bölümünü aktarmıştım. Bugün beşinci bölümü yayınlamanın zamanı geldi. İlk bölümü okuyamayanlar ya da anımsamak isteyenler BURAYA, ikinci bölümü okumak isteyenler BURAYA, üçüncü bölümü okumak isteyenler BURAYA, dördüncü bölümü okumak isteyenler ise BURAYA tıklayarak ulaşabilirler...

*****

Murat Kahyaoğlu - Söyleşi - BÖLÜM 5

“Oyumu, bu değerlerin ve birikimlerin simgesi olduğuna inandığım Yılmaz Büyükerşen’e verdim” 

B. YUMRUKAYA: Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ilk defa 1999'da DSP’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunda, siz ise CHP üyesi iken, 'Büyükerşen desteklenmeli ve oylar ona verilmeli' diye açıktan açığa propaganda yürüttünüz. Neden böyle bir tutum sergilediniz? Üstelik, CHP’nin adayının bilinen bir partili olmasına rağmen... Öte yandan, bu tutumunuz nedeniyle CHP yönetimi sizi disipline vermek istedi, süreç nasıl oldu?

M. KAHYAOĞLU: O dönemin CHP İl Başkanı, Büyükşehir’de oyunu CHP adayına vermeyenler için disiplin kurulunun görevini yapması gerektiğini kamuoyuna duyurdu. Bu nedenle bende basına bir açıklama yapma gereği duydum. Bu açıklama şöyle idi: Yılmaz Büyükerşen’in ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğu 1999 seçimlerinde, kullandığım oyun anlamı ne idi? Bir kere ben, Büyükşehir Belediyesi'ndeki oyumu bir partiye kullanmadım. Eskişehir’e, Eskişehir’in geleceğine kullandım. Eskişehir’in kültür sanat kenti olması için kullandım. Büyük kültür parklar ve yeşil alanlar için kullandım. Porsuk Çayı'nın kurtarılması ve kentimize yaraşır biçimde düzenlenmesi için kullandım. Çevre hakkı, katılım hakkı, yaya hakları için kullandım. Planlı bir Eskişehir için kullandım. 62 Hektarlık Fabrikalar Bölgesi betonlaşmasın diye kullandım. Tarihi ve kültürel değerlerin korunması için kullandım. Temiz bir Eskişehir için kullandım.

'CHP İL BAŞKANI OLSAYDIM DA DSP'Lİ YILMAZ BÜYÜKERŞEN'E OY VERİRDİM'

Kısaca ben oyumu sosyal demokrasiye, çağdaş ve toplumcu belediyeciliğe verdim. Oyumu, bu değerlerin ve birikimlerin simgesi olduğuna inandığım, Pror. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e verdim. Ben, o gün, CHP il başkanı da olsa idim, oyumu yine DSP adayı Yılmaz Büyükerşen’e, yani Eskişehir ve Eskişehir’in geleceği için kullanırdım. Çünkü ben, Eskişehir’de yaşıyorum, Eskişehir’i seviyorum. Eskişehir’in daha yaşanabilir bir kent olmasını istiyorum. CHP'lilerin ve Eskişehirlilerin çoğunun bu anlayışla oy kullanmalarından sevinç duyuyorum.

'KATI, KURALCI, MERKEZİYETÇİ PARTİCİLİK ANLAYIŞINA KARŞIYIM'

Seçmenin özlemlerini, taleplerini ve dinamizmini göremeyenler, insanları belli kalıplar içinde disipline etmeyi particilik sananlar, bu oy kaymalarındaki bilinci ve duyarlılığı anlayamazlar. Belli düşünce kalıplarını aşmadan, ne değişimci ne de sosyal demokrat olunur. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının bir dönem karanlığa teslim edilmesinin böylesi katı-kuralcı-merkeziyetçi particilik anlayışının acı sonuçları olduğu ve bundan sosyal demokrasi ve ülkemiz adına büyük üzüntü duyduğumu belirtmeliyim.”

Sürecek...

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@